homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Suikerfeest voor overbelaste mantelzorgers.

fitrSuikerfeest oftewel ‘’Eid El Fitr’’ is een islamitische feest waarop het einde van de ramadan gevierd wordt. Dit wordt gevierd met familie en geliefdes. Op 20-06-2018 werd dit gevierd bij Assadaaka als één grote familie het was het geweldig! Wij ‘’Assadaaka’’ en onze overbelaste mantelzorgers worden gezien als één grote familie. Het is fijn dat een ieder zijn rust en uitweg kan vinden ergens anders dan het standaard thuis zijn. Daarom organiseren wij super leuke activiteiten voor onze mantelzorgers en buurtbewoners. Het Suikerfeest was er een van. Het was super druk en gezellig. Iedereen had het naar zijn zin. Er waren heel veel lekkernijen en leuke traditionele muziek op de achtergrond. Om het verhaal kort te maken; Mantelzorgers en hun geliefdes hebben een top avond gehad!!

Hieronder vindt u de toespraak van Ahmed El Mesri.

Suikerfeest voor Migranten Mantelzorgers en hun geliefden

Iedereen kan er voor komen te staan: een bekende, misschien levenspartner of kind, misschien vader of moeder, of een wat verder familielid, maar daarom nog niet minder dierbaar, misschien zelfs een buurman of buurvrouw: een onverwachte gebeurtenis, een ongeluk, een aandoening maakt die persoon, die het éne moment geheel voor zichzelf kon zorgen, midden in de wereld stond, een deel uitmaakte van de maatschappij tot een hulpbehoevend iemand, tot iemand wiens wereld ineengestort is, die voor bijna alles afhankelijk geworden is van de hulp van iemand anders.
En die ander, dat ben jij dan opeens. Van het éne op het andere moment ben je ‘mantelzorger’ geworden, vaak zonder dat je zelf weet wat er gebeurd is. Want als partner, vriend, familielid of anderszins betrokkene bij de plotseling hulpbehoevende neem je die taak met alle liefde die je in je hebt, op je.  Maar hoe liefdevol je ook begint aan deze taak, uiteindelijk blijkt het niet mee te vallen.

Voor al die mensen die mantelzorg geven, maar ook voor al die mensen die mantelzorg ontvangen, en ook voor alle anderen die er mogelijk ooit mee te maken krijgen – en dat zijn wij allemaal – organiseren wij deze avond: om ze te ontlasten, om begrip te kweken, maar ook om elkaar te laten zien dat wij er niet alleen voor staan. Een oud gezegde:
Op deze avond zou ik willen dat we samen genieten en onze problemen vergeten. Om de overbelasting te verminderen kunnen we van elkaar leren en zien hoe iedereen op zijn eigen manier met veranderde en veranderende situaties omgaat, hoe flexibel we kunnen zijn, maar ook hoe we elkaar kunnen bijstaan, zodat wij – en daarmee bedoel ik net zo goed hen die hulp verlenen als hen die hulp nodig hebben. Wij willen dat niemand het idee heeft er alleen voor te staan, dat iemand, wanneer hij het gevoel krijgt met zijn hoofd tegen de muur te lopen, altijd weet waar hij een luisterend oor vindt, maar ook waar hij hulp en bijstand kan krijgen.

Het ziet er niet naar uit dat de vraag naar mantelzorg af zal toenemen in de komende jaren. Mensen worden steeds ouder en dat betekent naar alle waarschijnlijkheid ook dat mensen vaker een beroep zullen moeten doen op anderen voor hulp. Wij zien ook dat er steeds jongere mensen zijn die in de rol van mantelzorger terecht komen; en terwijl er van oudere mensen al vaak het idee heerst dat zij moeten zorgen voor hun partner met een beperking is het voor jonge mensen, die bijvoorbeeld voor hun vader of moeder zorgen, vaak nog een groot taboe. In hun omgeving kennen zij eigenlijk geen mensen die in dezelfde rol zitten – of als die er wel zijn, dan komen die er ook niet voor uit.

De Assadaaka Community met ondersteuning van Stichting Onze Hoop zal zich in blijven zetten voor deze groep van jonge mantelzorgers en voor de groep mensen die van hen afhankelijk zijn, om taboes weg te nemen, om eenzaamheid weg te nemen en om te zorgen dat juist deze groeiende groep mensen die nog een belangrijk deel van hun leven voor zich hebben, ondanks hun zware taak een volwaardig deel uit kunnen blijven maken van de maatschappij en hun plaats in deze maatschappij in kunnen blijven innemen. Wij zullen hen hierin bij blijven staan.

Ik dank u wel en ik wens u een hele fijne feest!

De Vriendschap Community Assadaaka stelt zich ten doel:
Een laagdrempelige organisatie die verschillende groeperingen in de samenleving (de buurt) wil samenbrengen om wederzijds begrip te bevorderen, door een ontmoetingsplek aan te bieden en activiteiten te organiseren. Deze activiteiten dienen de integratie en emancipatie te bevorderen met behoud van eigenheid in persoon en achtergrond.

Voor meer informatie tijdens kantooruren:
ASSADAAKA:
Polderweg 300, 1e etage, 1093 KP Amsterdam | Tel:  0647440672 | IBAN: NL22 ABNA 0489 3349 97 | K.v.K. 40.53.87.25 | E. .(JavaScript must be enabled to view this email address)  | W. http://www.assadaaka.nl

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken