homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Studenten van de taalwinkel en studenten van de VU: De kloof is niet groot.

buTijdens de Ramadan staan bezinning en vrede centraal. Niet alleen brengt het vasten rust, het schept ook ruimte om aandacht te schenken aan dingen die echt belangrijk zijn in het leven: Respect voor elkaar, aandacht voor je naasten, behulpzaamheid, steun voor de mensen die het hard nodig hebben en natuurlijk liefde. Vasten gaat gepaard met saamhorigheid.

Donderdag 22 juni brachten twintig enthousiaste VU-studenten een bezoek aan Assadaaka vanuit Amsterdam Cares. De studenten hadden een les voorbereid om studenten van de taalwinkel van Assadaaka de Nederlandse taal te leren. Met hun gedrevenheid, inzet en creativiteit hebben zij niet alleen een educatieve maar ook een plezierige les verzorgd. Als mooie afsluiter van de avond konden zowel de VU-studenten als de studenten van de taalwinkel genieten van een geheel verzorgde iftar maaltijd, welke toegankelijk was voor iedereen.

Het mooie aan deze avond was dat niet alleen de studenten van de taalwinkel veel geleerd hadden tijdens de taalles, maar ook de VU-studenten de avond afsloten met meer kennis, namelijk kennis van andere culturen. Tot die avond hadden de VU-studenten nog relatief weinig kennis van de islamitische cultuur, waaronder bijvoorbeeld de ideeën achter de maand Ramadan. Toespraken van Ahmed El Mesri en een bloeiende discussies waarbij iedereen betrokken was, maakten het voor velen een avond om niet te vergeten.

Het was mooi hoe een avond als deze een band creëerde tussen mensen die elkaar voorheen nog niet kenden. Assadaaka staat altijd stil bij wat ons verbindt en niet bij de dingen die ons scheiden. Het gaat dan niet alleen om saamhorigheid binnen families of vriendengroepen, maar ook in de buurt.

Samen eten bevordert gesprekken en verlaagt drempels, helemaal in de maand Ramadan. Deze avond heeft gezorgd voor meer verbinding tussen beiden groepen en bewondering voor elkaars achtergronden. Zo’n avond als deze is een mooi voorbeeld van wederzijdse integratie.

De buurt-iftar van afgelopen donderdag was onderdeel van het project ‘Steun voor elkaar’. Assadaaka helpt iedereen die wel wat steun kan gebruiken, want samen staan wij immers sterker dan alleen. Door te doneren, maar ook door samen na te denken over goede oplossingen, kunnen wij grote stappen zetten. Ook u kunt een bijdrage leveren, door een donatie te geven of u vrijwillig in te zetten.

Tot slot willen wij namens Assadaaka onze toppers bedanken die deze buurt-iftar tot een groot succes hebben gemaakt. Ontzettend bedankt Hanan Mohamad, Asmae Beliaachi, stagiaires en andere vrijwilligers. Zonder jullie was dit niet gelukt! Het is mogelijk gemaakt door het stadsdeel Oost.

Voor meer informatie tijdens kantooruren:
ASSADAAKA: Palembangstraat 52, 1094 TK Amsterdam | Tel:  0647440672 | IBAN: NL22 ABNA 0489 3349 97 | K.v.K. 40.53.87.25 | E. .(JavaScript must be enabled to view this email address) | W. http://www.assadaaka.nl

z

mn

m

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken