homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Stichting Assadaaka

v871Op vrijdag 6 december 2019 mochten wij een kijkje nemen bij stichting Assadaaka wat gevestigd is in Amsterdam. Gelijk bij binnenkomst werden wij hartelijk en vriendelijk ontvangen door een aantal vrijwilligers. Er was een gezamenlijke, uitgebreide lunch waar wij ook aan mochten schuiven. Hier werd ons veel verteld over de stichting en de medewerkers, na afloop hebben wij de heer Ahmed El Mesri mogen interviewen. Hieronder volgt een korte samenvatting van dit interview.

Stichting Assadaaka is een organisatie waar niet iedereen gediagnosticeerd is, de medewerkers proberen men staande te houden door ze te betrekken met maatwerk. Hier word er niet naar elkaar gekeken als patiënten maar als gelijken. Er komt dan ook van alles voorbij, van ouderen, tot mensen die te maken hebben gehad met huiselijk geweld of kindermisbruik, daklozen, etc. Wat erg leuk was om te horen is dat veel van de oud cliënten nu vrijwilligers zijn. Er zijn dus ook ervaringsdeskundigen aanwezig, zij zijn intern en extern opgeleid, zo worden er intern cursussen gegeven zoals de mantelzorg cursus. Deze ervaringsdeskundigen worden onder andere gekoppeld als ‘maatje’ aan personen die nog hulpvragen o.i.d. hebben, omdat zij toegankelijker zijn, zij begrepen de personen echt wat zorgt voor herkenning en erkenning. Hier is tot nu toe nog geen sprake geweest van belemmerende factoren, wel wordt er rekening gehouden met de wensen van mensen, zo worden vrouwen bijvoorbeeld aangewezen als ‘maatje’ voor andere vrouwen.

Wat naar voren kwam in het interview maar ons tijdens de lunch ook al snel duidelijk werd, is dat stichting Assadaaka één familie is, er zijn veel verschillende personen met verschillende afkomsten en culturen, maar zij zien elkaar allemaal als familie. Één van de aanwezigen gaf zelfs aan helemaal alleen in Nederland te zijn maar hier toch haar familie te hebben gevonden.

Stichting Assadaaka werkt ook samen met wijkteams, juridisch loket en opvangplaatsen. Er is begeleiding / training voor verwarde personen en bij ernstige, serieuze klachten worden deze casussen overgedragen naar officiële instanties. Maar deze formele instanties sturen ook weer casussen door naar stichting Assadaaka, zo vullen zij elkaar goed aan en de samenwerking wordt als prettig ervaren.

De samenwerking met Zon&W gaat goed. Stichting Assadaaka heeft geen tips en vindt het prettig hoe betrokken ze zijn en dat het geld niet voor de grote organisaties is, maar voor de kleine organisaties die echt betrokken zijn.

Al met al, Stichting Assadaaka is uniek in haar doen.

‘Assadaaka geeft kracht’.

Tim van Dongen, Lieke van Unen, Windesheim Zwolle

Voor meer informatie tijdens kantooruren:
ASSADAAKA COMMUNITY: Polderweg 300, 1e etage, 1093 KP Amsterdam | E. .(JavaScript must be enabled to view this email address) | W. http://www.assadaaka.nl

b5rt

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken