homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Sterker dan polarisatie

x333Er is grote onrust onder moslims over de hele wereld, door de Koranverbranding in Zweden en het verscheuren van de Koran in Nederland afgelopen weekend.  De mannen die hier verantwoordelijk voor zijn beiden extreemrechts en anti-Islam. Zij willen door hun actie polarisatie veroorzaken tussen moslims en niet-moslims.

Assadaaka Community keurt deze afschuwelijke daden van ontering van de Koran ten zeerste af.  Het is respectloos en zeer kwaadaardig. Deze mannen zijn uit op confrontatie en conflict. Het is niet alleen respectloos naar de Islam en moslims, maar naar de mensheid over de hele wereld. Want met deze daden willen deze extreemrechtse terroristen polarisatie en geweld veroorzaken.

Assadaaka Community roept iedereen dan ook om sterker te zijn dan de polarisatie die extreem rechts wilt uitlokken. Wij roepen op tot saamhorigheid, juist nu! Laat de daden van deze extreem rechtse kwaadaardigen niet een sluier leggen over de (internationale) vriendschappen die wij onderling hebben. Wij laten ons vrede niet ontnemen.

Juist in deze tijden van verdriet en boosheid zoeken wij elkaar op bij Assadaaka Community. Mensen van alle religies en achtergronden, wij zijn allen broeders en zusters, wij zijn allen gelijk. Vanuit deze gelijkheid zorgen we voor elkaar. Blijven we dicht bij elkaar. Wij laten geen wig drijven tussen ons en de ander.

Ook al zijn de Nederlandse en Zweedse overheid niet in staat gebleken om snel en adequaat te handelen, in een spagaat tussen vrijheid van meningsuiting en bescherming van al haar burgers, van alle achtergronden en religies. Wij zijn ook sterker dan onze overheden. Wij zoeken de saamhorigheid en de dialoog met elkaar. Wij staan schouder aan schouder om vrede te bewaren, ook wanneer rechtsextremisten onze wereldvrede en vriendschappen uitdagen. Wij zijn sterker dan polarisatie!

Heeft u behoefte aan een gesprek, aan aanleiding van de recente gebeurtenissen, kom gerust langs bij Assadaaka Community.

Voor meer informatie en advies: http://www.assadaaka.nl of .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken