homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Sta op voor een betere samenleving

pvvHet tv-spotje van de PVV in de zendtijd voor politieke partijen zaait verdeeldheid, angst en is beledigend en haatdragend. Zoals veel mensen schrokken wij ook van het spotje, dat vorige week rond etenstijd op de Nederlandse publieke omroep (NPO) werd vertoond.

PVV tv-spotje

In de dagen die volgden was het spotje onderwerp van gesprek, op social media en bij onze vrienden, vrijwilligers en op straat. Het spotje roep angst en vragen op. Hoe is het mogelijk dat zoiets wordt uitgezonden op een publieke zender? Wat is er aan de hand dat zo’n haatdragende boodschap in Nederland verkondigd mag worden?

Reactie

Graag wil Assadaaka Community een duidelijke reactie geven. De PVV heeft er belang bij om verdeeldheid te creëren in de samenleving. Dat levert hen stemmen op. Het beledigende tv-spotje draagt daar aan bij. De NPO heeft geen invloed op de inhoud van deze spotjes. Had zij wél ingegrepen, dan had PVV leider Wilders direct gezegd dat de ‘linkse omroep’ de PVV censureert.  Het tv-spotje is in het belang van Wilders.

Betere samenleving

Het tv-spotje draagt echter volstrekt niet bij aan een betere, mooiere samenleving. En dat is wat wij allemaal graag willen. Een mooie, vreedzame samenleving waarin iedereen zichzelf mag zijn, waarin alle waarden, normen en tradities naast elkaar mogen bestaan. En met elkaar verweven raken. Waarin wij als goede buren de verbinding zoeken met elkaar, met elkaar in gesprek zijn, elkaar ontmoeten en elkaar helpen. Niet een samenleving waarin angst en haat overheerst.

De vraag is eenvoudig: voor welk Nederland kies jij voor?

Samen kunnen wij laten zien dat Nederland groter en mooier is dan de loze woorden van politici die haat zaaien voor eigen gewin. Ga met elkaar in gesprek, zoek de verbinding met anderen. Sta op tegen het zaaien van verdeeldheid! Want samen staan wij sterk.

Meer weten, of heeft u vragen of opmerkingen? U bent van harte welkom bij Assadaaka Community. U kunt ons dagelijks vinden op

AASSADAAKA: Polderweg 300, 1e etage, 1093 KP Amsterdam | Tel:  0647440672 | IBAN: NL22 ABNA 0489 3349 97 | K.v.K. 40.53.87.25 | E. .(JavaScript must be enabled to view this email address)  | W. http://www.assadaaka.nl

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken