homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Solidair met Marokko

zefAfgelopen week zijn 53 activisten van de Hirak beweging in Marokko veroordeeld tot straffen van 2 tot maar liefst 20 jaar. Nasser Zefzafi, het politieke gezicht van deze beweging, is veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf. Assadaaka Community wil haar solidariteit uitspreken met de veroordeelden, die hoge straffen hebben gekregen.

De Hirak beweging zet zich in voor gelijkheid in o.a. onderwijs, gezondheidszorg, infrastructuur in noordelijk Marokko. Al sinds oktober 2016 gaan aanhangers de straat op om aandacht te vragen voor gelijke rechten voor alle Marokkanen. Vanaf mei 2017 werden steeds meer activisten gearresteerd en opgepakt. In het proces afgelopen woensdag 27 juli zijn de activisten veroordeeld voor het in gevaar brengen van staatsveiligheid.

Gelijke rechten

Assadaaka Community is solidair met de veroordeelden en vindt dat het recht om op te komen voor gelijkheid moet worden gerespecteerd. Mensen die vragen om basale rechten als onderwijs voor hun kinderen en gezondheidszorg horen niet in de gevangenis. De Marokkaanse overheid moet de activisten zo snel mogelijk in vrijheid stellen en zorgen voor gelijke rechten en kansen in Marokko.

BEZOEKADRES: Vriendschapshuis-Wethouder Verheijhal, 1e etage, Polderweg 300, 1093 KP, Amsterdam - Telefoon: 0647440672 E-mail: .(JavaScript must be enabled to view this email address) - Website: http://www.assadaaka.nl

zefz

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken