homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Social Media Protocol

faceInleiding
In het moderne leven zij Social Media voor veel mensen een belangrijk instrument geworden om te communiceren over een veelheid aan onderwerpen. Social Media spelen een belangrijke rol in het leven van bezoekers, vrijwilligers en bestuursleden van de Assadaaka Community.
Social Media dragen bij aan het promoten van activiteiten, het doen van een persoonlijk verslag, het verbeteren van onderwijs, etc. Social Media zijn instrumenteel bij het bouwen en onderhouden van organisatorische relaties, persoonlijke vriendschappen. Door Social Media kunnen we onze grenzen verleggen.

 

Social Media dragen bij aan het promoten van activiteiten, het doen van een persoonlijk verslag, het verbeteren van onderwijs, etc. Social Media zijn instrumenteel bij het bouwen en onderhouden van organisatorische relaties, persoonlijke vriendschappen. Door Social Media kunnen we onze grenzen verleggen.

Dit Social Media Protocol heeft als doel om de risico’s die samen hangen met het gebruik van Social Media te beperken. In het bijzonder het voorkomen van pesten, discrimineren, etc door het gebruik van Social Media. Het ongewild delen van foto’s of ander materiaal moet worden voorkomen met de afkondiging van dit reglement.

Het Social Media Protocol biedt de mogelijkheid het gesprek aan te gaan over wat ‘gewoon’ of ‘wenselijk’ is wanneer bezoekers, vrijwilligers of andere betrokkenen van de Assadaaka Community gebruik maken van Social Media. Dit gesprek kan worden gevoerd tijdens activiteiten en bijeenkomsten van de Assadaaka Community.

Het Social Media Protocol is van toepassing bij het gebruik van Social Media tijdens activiteiten van de Assadaaka Community, in de ruimtes van de Assadaaka Community en daar buiten.

Scope
Het reglement is van toepasing op het gebruik van Apps, mobiele telefoons en Social Media zoals Snappchat, Instagram, Facebook, You Tube, Tik Tok en andere vergelijkbare programma’s (ook als deze in de toekomst in gebruik worden genomen).

Afspraken gebruik internet en Social Media
Dit reglement is van toepassing op alle bezoekers, studenten, stagaires, medewerkers, bestuursleden, voluntairs, gebruikers en andere medewerkers van de Assadaaka Community, onafhankelijk van de plaats waar zij internet en Social Media gebruiken.

+ We gaan respectvol en netjes met elkaar om. Wij laten iedereen in haar of zijn waarde. Daarom pesten, stalken, kwetsen, bedreigen en we elkaar niet. We roddelen niet over elkaar via Social Media en we maken elkaar niet zwart. Wij tasten elkaars goede naam, goede eer en goede faam niet aan.
+ Iedereen is verantwoordelijk voor wat zij of hij plaatst op Social Media. Iedereen kan daarop aangesproken worden. Ook op handelingen zoals het forwarden (doorsturen) of herplaatsen (retweeten) kun je worden aangesproken.
+ Zorg dat je goed weet hoe Social Media werken en functioneren voordat je ze toepast. Zorg dat je je Social Media goed instelt. Zorg dat je niet meer informatie deelt dan je zelf wenst. Alles wat je via Social Media communiceert wordt nog lang terug gevonden op internet. Wees bewust van de risico’s.

Dit Social Media Protocol is vastgesteld door het Bestuur

Aldus te Amsterdam, op de vijfde november 2020

 

 

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken