homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Schokkend filmpje fataal steekincident

De laatste minuten van Pascal Triep, de 25-jarige Scheveninger die maandag overleed na een steekincident, zijn vastgelegd op een schokkend filmpje. De beelden beginnen nadat Triep met een mes in zijn borst is gestoken en samen met de verdachte van een schuurtje is gevallen. Het slachtoffer staat op, wankelt en valt voorover op een hekje. Hij blijft een paar tellen roerloos liggen, staat opnieuw op om een paar meter verder weer in elkaar te zakken.

De verdachten, een 45-jarige man en diens 16-jarige zoon, staan op het dak van een schuurtje toe te kijken. Een wanhopige buurvrouw loopt radeloos door de tuin, terwijl een andere buurvrouw de was ophangt.

Triep, die in de buurt bekend stond als een vriendelijke man, overlijdt enkele minuten later. Het is niet bekend wie het filmpje heeft gemaakt.

De verdachten van het steekincident zijn maandagavond gearresteerd. Volgens omwonenden heeft de zoon de fatale steek toegebracht. Daarna zou het mes met alcohol zijn gereinigd in een poging sporen uit te wissen.

De ruzie zou zijn ontstaan omdat de verdachten regelmatig rommel op het schuurtje van Trieps moeder lieten slingeren. Familieleden en vrienden houden vanavond een stille tocht voor het slachtoffer.
Door MAAIKE KRAAIJEVELD SANDER VAN DER WERFF
bron: http://www.ad.nl daar treft u ook de “AD TV Exclusief: Fataal steekincident”

Gepost door Robert van den Heuvel
Cafe • (23) CommentaarPermalinkIn Nederland plakt men een balkje over het gezicht van een dader en de slachtoffers komen close-up in beeld.

Geen enkel ander land is zo achterlijk dat journalisten zich laten leiden door een zelfbedachte beroepscode!

Het slachtoffer wordt schaamteloos in beeld gebracht, met naam en toenaam. “Pascal Triep, de 25-jarige Scheveninger.”

En de verdachten? Die omschrijft de krant als: “een 45-jarige man en diens 16-jarige zoon”.

Alleen Nederland kent deze vorm van misplaatste zelfcensuur, waaruit een misselijkmakende lucht van spruitjescalvinisme dampt.

Zouden alle kranten op de hele wereld het fout doen? Of zitten er een paar schroefjes los bij de redacties van de Nederlandse kranten? (uitgezonderd de Telegraaf, de krant van wakker Nederland)

Posted by Robert van den Heuvel  on  02/01  at  12:53 PM


Wat is de link / het verband met “ons”  stadsdeel ?
Vanwaar deze post ?

Posted by Evert  on  02/01  at  12:59 PM


http://www.zeeburg.nu/index.php/Columns/comm/namen_van_verdachten1/

Posted by Robert van den Heuvel  on  02/01  at  01:19 PM


Rob het zou je sieren als je die discussie dan daar had gevoerd waar die hoort in plaats van er steeds een opnieuw te beginnen.

——————————————————————————————
I wasted time and now doth time waste me.
——————————————————————————————

Posted by ZaZkia  on  02/01  at  02:57 PM


Dit schokkende landelijke nieuws staat niet alleen op het AD, maar ook op sites als blikopnieuws.nl

Jammer dat dit nieuws door Zazkia van de voorpagina is verplaatst naar caf

Posted by Robert van den Heuvel  on  02/01  at  03:20 PM


Kan mij iemand uitleggen wat het verschil is tussen een filmpje met of zonder Robert de Niro dat een steekincident laat zien?

Posted by Tess  on  02/01  at  03:47 PM


Ik bedoel het is zo dubbel: we zien elke dag de meest afschuwelijke beelden aan ons netvlies voorbij gaan zappend waar dan ook! WEn dan de herinneringen die deze beelden achterlaten ...

Dan maar een algeheel verbod op moordpartijen vastgelegd op welk beeld dan ook?

Posted by Tess  on  02/01  at  03:49 PM


Als je de commentaren leest op het AD begin je wel te denken.
een der commentaren is echter heel zinvol en wijs.
En daar ligt ook de relevantie met zeeburg.IB

Burenruzie in de randstad !
Verhuis dan maar.

Posted by Foort de Boer  on  02/01  at  03:54 PM


Foort je hebt mij nieuwsgierig gemaakt en ik ben het AD gaan lezen. Het volgende commentaar:

Volgens buurtbewoners was het wachten op dit soort ernstige incidenten, die zij wijten aan de komst van niet-Scheveningers, zoals de twee verdachten die uit Den Haag komen. ?De woningbouwvereniging duwt iedereen maar naar deze buurt, terwijl Scheveningen voor de Scheveningers is.??

Behoeft volegens mij geen uitleg!

Posted by Tess  on  02/01  at  07:29 PM


Dit is al eeuwen, Scheveningers schijnen van het zelfde slag te zijn als friezen en west friezen en dulden geen inmenging. Dit is heel normaal in NL ook Molukkers wonen nog erg graag op zich zelf om het zo maar te noemen. Maar je moet nog nieuwsgieriger zijn en de commentaren bij alle stukjes lezen er zijn er veel meer.
Het slacchtoffer wordt deels afgeschildert als een lief jongetje. anderen zeggen dat het het kwestie van tijd was dat iemand met een zo kort lontje iemand tegen kwam. Ook indrukwekkend zijn de berichten van Marcella Drenth, de moeder van de vermoorde Pascal Triep die dus in de betrokken Hoekerstraat woonden en die van zijn zusje. Ik moet zeggen ik heb zelden zo vlug zulke reacties kunnen lezen en het filmpje van vlak er na en alle feiten die maar opgedreund worden. Er gaat denk ik snel heel veel veranderen op nieuwsgaringsgebied, daar kan een krant niet tegen op drukken.

Posted by foort de boer  on  02/01  at  09:19 PM


@ Foort:
“Er gaat denk ik snel heel veel veranderen op nieuwsgaringsgebied, daar kan een krant niet tegen op drukken.”

Dit is volgens mij tevens een wezensomschrijving van sommige vormen van nieuws: het is zo vluchtig en dan kom ik weer op mijn oude stokpaardje: nieuws is gerecycled oud nieuws en dus bijna nooit de moeie waard om te lezen dan wel je over op te winden en ga zo maar door! Het is een soort van tijdverdrijf en het onderhouden van je neuroses. Zonder onze dagelijkse portie nieuws zouden we wel eens gezond kunen worden!

Posted by Tess  on  02/01  at  10:18 PM


Wat is het meest besproken onderwerp
het weer

Vaak klopt dat niet, of niet nauwkeurig genoeg
Bovendien heb je er maar weinig aan
hier en daar een buitje

Het hoort bij ons mens zijn, moet je maar denken.

Posted by foort de boer  on  02/01  at  11:10 PM


“De laatste minuten van Pascal Triep, de 25-jarige Scheveninger die maandag overleed na een steekincident, zijn vastgelegd op een schokkend filmpje.”

Schokken is heen en weer bewegen op een ietwat hogere versnelling toch?

Posted by Tess  on  02/01  at  11:33 PM


Het meest aangrijpende beeld dat ik ooit gezien heb op teevee was van het kleine meisje wier huid los was geraakt door het ontploffen van een atoombom, en ze lag in de armen van haar moeder die echt niet wist wat ze moest doen!

Dat vond ik heel erg temeer omdat zo zichtbaar werd wat de gevolgen zijn van een stelletje gekken die denken dat ze echt alles kunnen maken!

Posted by Tess  on  02/01  at  11:35 PM


Saskia vroeg mij in een comment bij de Tolk die ‘gebrekkige’ dingen heeft gezegd mijn stokpaardje nog eens te bereiden.

Hierboven schrijf ik dus als antwoord op een comment van Foort:

“Dit is volgens mij tevens een wezensomschrijving van sommige vormen van nieuws: het is zo vluchtig en dan kom ik weer op mijn oude stokpaardje: nieuws is gerecycled oud nieuws en dus bijna nooit de moeie waard om te lezen dan wel je over op te winden en ga zo maar door! Het is een soort van tijdverdrijf en het onderhouden van je neuroses. Zonder onze dagelijkse portie nieuws zouden we wel eens gezond kunen worden!”

Hiermee is eiigenlijk alles gezegd. Oude koeien moet je laten afsterven, de grond goed opspitten en er dan bijvoorbeeld madelieven op gaan planten.

Alle gekheid op een stokje ... en die kan je ook weer planten ... natuur versus cultuur?

Posted by Tess Jungblut  on  02/02  at  10:04 AM


Straatmadelieven als het effe kan
dan graaf ik een gaatje
een gaatje voor de koran
Dan maak ik met hen een praatje
over stand 69, maar zonder bff dan

Posted by foort de boer  on  02/02  at  05:17 PM


Foort je bent een grote ondeugende jongen   tongue laugh

Posted by Tess Jungblut  on  02/02  at  05:46 PM


Vanavond bij P&W een discussie geweest over de aard van de journalistiek die met het vertonen van dit filmpje zijn intrede heeft gedaan. De ouders van de vermoorde jongen zijn niet eerst geraadpleegd voordat de krantenjongens het op internet gooiden.

De moeder zou er niet mee zitten ... maar zij was blij om exact te kunnen zien wat er gebeurd is met haar jongen. Dat is iets anders dan dat je blij bent met het feit dat iedereen dat zo maar kan zien.

Ik zou het in ieder geval niet fijn vinden.

Ik vond ook dat het eigenlijk niet zou moeten gebeuren. Wie heeft hier nu iets aan? er werd ook een vergelijking gemaakt met de Romeinse spelen. Ja, ik heb al vaker het gevoel dat de maatschappij steeds decadenter aan het worden is.

Posted by Tess Jungblut  on  02/03  at  12:49 AM


Welnee, gebeurt al lang hoor, maar de techniek snelt vooruit met rasse schreden, dus de kans dat filmpjes opduiken wordt steeds groter. Erg is dat allemaal niet.
Per slot is de MP3 moord opgelost door filmpjes van bewakingscamera’s.
Schokkende beelden waren ook al zij het een week vertraagd te zien destijds van de warenhuisbrand in belgie, aardbevingen zijn te zien, bijlmerramp, 9-11, Munchen 1972,oorlogsverslaggeving in vietnam, moord op kennedy,MLK, en zo veel meer.
Het gebeurt, dus gewoon laten zien. Wat er gebeurt is lang niet altijd even prettig maar that is life. De onbeschaamdheid om te overwegen het niet te laten zien omdat het schokkend is, is schokkend. Ik maak dat zelf wel uit en niet meneer wittepauw.

Posted by foort de boer  on  02/03  at  03:38 PM


Springende mensen uit het WTcenter heb ik ook gezien!

Posted by Tess Jungblut  on  02/03  at  07:01 PM


@ Foort:

“Het gebeurt, dus gewoon laten zien. Wat er gebeurt is lang niet altijd even prettig maar that is life. De onbeschaamdheid om te overwegen het niet te laten zien omdat het schokkend is, is schokkend. Ik maak dat zelf wel uit en niet meneer wittepauw”

Je hebt daar wel een punt ... het blijft zaak van jezelf waar je wel en niet naar kijkt. Waar je wel en niet je aandacht op richt.

Posted by Tess Jungblut  on  02/03  at  07:03 PM


Vanavond bij P&W een discussie geweest over de aard van de journalistiek die met het vertonen van dit filmpje zijn intrede heeft gedaan. De ouders van de vermoorde jongen zijn niet eerst geraadpleegd voordat de krantenjongens het op internet gooiden.

En Foort schrijft dat dit allemaal normaal is. Nee, dit is normaal ter opsporing. Als de verdachte eenmaal is opgepakt, dan verschijnt er een mooi balkje overheen. Door omstandigheden had ik gezien dat zelfs shocklog Fok een balkje over foto’s plakt.

Schokkend filmpje, stuitend, dat het AD uit pure sensatiezucht niet verder kijkt dan zijn neus lang is. Slachtoffers, daders, medeplegers, betrokkenen, getuiges, iedereen is herkenbaar in beeld. En nu staat het op Youtube en is het te laat.

Ik heb hier ooit met een cameraman van AT5 gepraat. Zij brengen geen herkenbare elementen van slachtoffers in beeld. Zodat oma niet op at5 hoeft te zien dat haar zoon onder de tram ligt. Ook het straatbeeld wordt in principe slechts algemeen in beeld gebracht. En dan nog kun je bellen als je nu wel honderd keer op tv hebt gezien hoe je om 10 voor 10 de tram in stapte.
Youtube keert deze ontwikkeling volledig, maar laat het gelukkig over aan de lezers om ernaar te kijken of niet, aangezien dit verdekt wordt geplaatst. Van het AD kun je je niet afwenden, je slaat de bladzijde open en je ziet de fragmenten staan, met een link naar de log, te zien voor alle kinders die de krant te pakken hebben, dat is een landelijke krant waarvan je beter mag verwachten.
Soms hou je je kop uit gewoon menselijk fatsoen!

Posted by zazkia  on  02/03  at  10:52 PM


Menselijk fatsoen zazkia heeft hier niets meer mee van doen. Er is een monster geslopen in de journalistiek dat de namen Verkoopcijfers, Roem en Ego heeft gekregen!

Daar is geen kruid meer tegen op gewassen.

Wat ge zaait, zult ge oogsten
Wat ge laat zien, zult ge terug zien

Het is een dilemma ... zoals Foort in zijn comment inleidt!

Posted by Tess Jungblut  on  02/04  at  01:29 AM


Naam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken