homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Saudische vrouwen geven veel uit aan goud

Hoewel vrouwen en meisjes in Saudi-Arabi? gesluierd door het leven gaan, geven zij flink wat geld uit aan goud en make-up. Uit de door de Saudische autoriteiten vrijgegeven cijfers blijkt dat vorig jaar in het streng islamitische koninkrijk voor elke vrouw en meisje gemiddeld 1,2 kilo goud, edelstenen, parels en juwelen werden gekocht.

In totaal gaven de Saudische vrouwen in 2005 8 miljard rial (circa 1,6 miljard euro) uit aan juwelen en cosmetica. Veel vrouwen gaan volledig gesluierd en tonen hun gezicht slechts aan hun naaste verwanten en vriendinnen. Dat hindert hen niet zich flink op te maken. Elke Saudische vrouw kocht vorig jaar gemiddeld meer dan dertig lippenstiften, aldus de cijfers van het ministerie van Handel.

Volgens de Saudische sociologe Haifa Dieb willen Saudische mannen dat ‘hun echtgenotes er precies zo uitzien als de vrouwen die zij op satelliettelevisie zien. Daarom volgen hun echtgenotes de laatste trends en bleken ze hun gezichtshuid om hun man tevreden te stellen’.

Bron: ANP.

Gepost door Jan Hollander
(7) CommentaarPermalinkLevert die make-up geen vervelende vlekken op? oh oh

`T is natuurlijk duidelijk dat die vrouwen z?lf geen enkel plezier beleven aan het zichzelf mooi maken.  angry

Posted by Jan Hollander  on  09/08  at  06:22 AM


ja dat denk ik dan ook maar weet je wie mij altijd vertelt dat ik mijn gezicht eens zou moeten vol verven met allerlei “leuke kleurtjes”? dat zijn nooit mannen!

Posted by zazkia  on  09/09  at  12:25 PM


Nou, wie dan wel?  kiss

Posted by Jan Hollander  on  09/09  at  12:40 PM


“vriendinnen” excaim

——————————————————————————————
I wasted time and now doth time waste me.
——————————————————————————————

Posted by ZaZkia  on  09/10  at  10:58 AM


Ah?  shock

Posted by Jan Hollander  on  09/10  at  06:05 PM


Nou ken ik geen Saoedische sociologes maar volgens mij staat dat land zo onder een totale onderdrukking dat het ofwel een daad van verzet is, om dit zo te zeggen, ofwel dat de regering er een belang bij heeft, naar buiten te brengen dat hun lang o-zo welvarend is, ofwel dat die vrouw niet in SArabie zit en dit zo naar buiten brengt zonder echt goed onderzoek te kunnen hebben gedaan.
Ik had het bericht alleen teruggevonden in de Zwitserse en Duitse pers, de Spiegel is ermee gekomen. Da’s op zich al raar.

Posted by zazkia  on  09/11  at  11:03 AM


Der Spiegel!?  ohh Nou dan is dat wel duidelijk.  mad

Zou me trouwens niet verbazen als die Saoedische vrouw gewoon uit de polder komt en op de vlooiemarkt ooit eens een vliegend tapijt heb gekog en toen een saoedisch paspoort heb gevonden   confused

Posted by Jan Hollander  on  09/11  at  05:42 PM


Naam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken