homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Samen naar zelfredzaamheid!!

bloemVerslag: Bij de afsluitingsfeest van vrouwencentrum De Bloem.
Op vrijdag 21 juni 2013 heeft vrouwencentrum de Bloem het seizoen succesvol afgesloten. Met ondersteuning van Assadaaka Community heeft de Bloem het afgelopen seizoen veel leerzame projecten gerealiseerd. Onder leiding van voorzitter Afifa Tadmine zijn veel vrouwen geholpen en steeds meer weten de weg te vinden naar het centrum. Ook wethouder Lieke Thesingh benadrukte de rol van de Bloem in het stadsdeel. Zij levert belangrijk werk met Afifa, als ervaringsdeskundige, als voorbeeld. Afifa bedankte het Stadsdeel voor hun steun en de vrijwilligers voor hun inzet om het werk van de Bloem mogelijk te maken.

Hieronder vindt u de toespraak van Dhr. A. El Mesri

Goedemorgen, beste vriendinnen en zusters!

Mijn naam is Ahmed El Mesri, ik ben oprichter en voorzitter van Assadaaka Community en Onze Hoop. Ons thema voor deze afsluiting van het afgelopen seizoen is:samenwerking.

Een aantal jaar geleden hebben wij van onze organisaties en De Bloem, onder leiding van Afifa, elkaar ontmoet en sindsdien zijn we een samenwerking aangegaan die van beide kanten heel goed werkt. We hebben elkaar
herkend in onze doelstellingen en vinden elkaar steeds opnieuw weer in de
thema’s die we aan de orde stellen.

Bij De Bloem wordt vol enthousiasme gewerkt aan wat zij als hun taak zien: het bij elkaar brengen van migrantenvrouwen en het bevorderen van emancipatie onder deze vrouwen.

Dit is ook de taak van Assadaaka Community en Onze Hoop, en zo hebben wij elkaar gevonden en werken we al geruime tijd samen. Zo verwijzen we mensen naar elkaar door, bijvoorbeeld voor de spreekuren. Samen willen we armoede bestrijden en willen we het isolement binnen deze groep doorbreken.

We geven beide voorlichting: bijvoorbeeld over seksuele diversiteit, over gezondheid en over andere onderwerpen die te maken hebben met taboes. Samen begeleiden onze organisaties mensen naar ’n stukje zelfredzaamheid door middel van empowerment.

Wij van onze kant zijn zeer vereerd te mogen samenwerken met zulke sterke vrouwen! en onze bijdrage te kunnen leveren, om op die manier nog meer lotgenoten te kunnen bereiken en ze langzamerhand te bewegen om uit hun isolement te komen en naar eigen kunnen echt méé te doen.

En samen creëren we ambassadeurs die dit werk kunnen voortzetten.

Dat is een langdurig proces dat veel tijd en inzet vraagt van alle betrokkenen. En daarin is het van wezenlijk belang elkaar te kunnen blijven vinden en te blijven ondersteunen als samenwerkende organisaties.

De vrouwen van ons beider doelgroep hebben een zware taak: zij moeten proberen door hun levenservaring de draad op te pakken en door te geven aan andere vrouwen. Dit is vooral in deze tijd geen gemakkelijke opgave, maar het voedt de onderlinge solidariteit en de wil tot samenwerken onder de vrouwen zelf. Zo geven zij ook een voorbeeld aan hun kinderen: ze geven de boodschap door dat vrouwen sterk zijn en dat ze zelfstandig veel dingen voor elkaar kunnen krijgen. Dat is een boodschap van kracht in het heden en van een belofte voor de toekomst waar in deze tijd een enorme behoefte aan is.

Onze organisaties doen er alles aan om dit met ons werk voor elkaar te krijgen. Zo laat De Bloem met al haar blaadjes haar kracht en pracht zien aan alle vrouwen, maar ook aan mannen!

Voor de komende tijd staat er voor Assadaaka Community samen met De Bloem nog veel op het programma in het kader van armoedebestrijding, het
bespreekbaar maken van taboes en het doorbreken van maatschappelijk en sociaal isolement.

Ons motto voor de komende tijd is dan ook: Samen naar zelfredzaamheid!!En ik sluit af met een welgemeend:Petje af voor alle vrouwen!!!

Dank u

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Assadaaka Community. E. .(JavaScript must be enabled to view this email address) of W. http://www.assadaaka.nl (020) 7525131 (06-47440672).

Of

Voorzitter stichting de Bloem: AfifaTadmine, tel.nr. 06-26576738 of mailen .(JavaScript must be enabled to view this email address) .

Gepost door kamal
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken