homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Saamhorigheid op Buurt-iftar

h1Wat een bijzondere Buurt-iftar was het, afgelopen woensdag 23 mei in het Vriendschapshuis van Assadaaka Community, georganiseerd samen met de PvdA Amsterdam. Er waren veel mensen, die samen aan een lange tafel samen een heerlijke maaltijd deelden.  We zijn alle aanwezigen en de PvdA, in het bijzonder Soufian Mbarki, dankbaar voor deze bijzondere avond.

Tijdens de Buurt-iftar werd er niet alleen heerlijk gegeten, ook stonden wij stil bij verbondenheid en saamhorigheid. Want Ramadan is een bijzondere tijd, maar voor sommige mensen ook een extra moeilijke tijd. Eenzaamheid is niet makkelijk om te doorbreken. Evenals de schaamte over die eenzaamheid of over armoede.

Het is juist nu tijdens de vastenperiode extra belangrijk om er voor elkaar te zijn en om voor elkaar te zorgen. Om in de buurt naar elkaar om te kijken en op te blijven letten of iedereen mee kan en mag doen. Daar willen wij ons samen met de PvdA en andere politieke partijen actief voor in zetten!

Aan de lange tafel ontstonden mooie gesprekken en kennismakingen tussen mensen van allerlei verschillende religies, overtuigingen, geaardheid en achtergronden. Want iedereen is welkom en mag zich welkom voelen. Samen zijn wij de maatschappij en samen dragen wij allemaal een steentje daar aan bij.

Een speciaal woord van dank gaat ook uit naar onze top kok Aicha Ouiza, Hajiba en alle andere vrijwilligers die deze avond mogelijk hebben gemaakt.

We kijken terug op een geweldige Buurt-iftar! Dank jullie wel!

Hieronder vindt u de toespraak van Ahmed El Mesri.

Beste, lieve aanwezigen,

Van harte welkom op deze buurt iftar, die Assadaaka en de PvdA fractie Amsterdam samen organiseren. Wij willen vanuit Assadaaka de PvdA en onze gast Soufian Mbarki hartelijk danken voor dit initiatief. Ook wil ik onze vrijwilligster en top-chef-kok Aicha bedanken, die hard heeft gewerkt om dit allemaal mogelijk te maken. Veel dank aan jullie!

Ik ben blij dat jullie allemaal zijn gekomen. Want de Ramadan is een bijzondere tijd. Een tijd waarin we vasten, en waarin we bezinnen. Wie zijn wij als mens en waar staan wij in het leven? En hoe staan wij in het leven ten opzichte van elkaar? Daarom ben ik blij en dankbaar dat wij hier allemaal samen zijn gekomen, zodat wij vanavond samenzijn en gezamenlijk een maaltijd met elkaar delen.

Want de Ramadan is een bijzondere tijd, maar voor sommigen ook een extra moeilijke tijd. Soms is er geen naaste familie in de buurt om naar toe te gaan. Of worstelen mensen met een onzichtbare beperking, waardoor het niet makkelijk is om hulp te vragen. Eenzaamheid is niet makkelijk om te doorbreken. Evenals de schaamte over die eenzaamheid of over armoede. Het is juist nu extra belangrijk om er voor elkaar te zijn en om voor elkaar te zorgen. Laten wij onze deuren en harten voor elkaar openstellen, waarbij iedereen mag zijn wie hij is.

Normen en waarden als saamhorigheid en verbondenheid. Dat zijn in de huidige maatschappij belangrijke thema’s, die onze aandacht verdienen. Want juist nu is het noodzakelijk dat mensen elkaar kunnen blijven vinden, op basis van wat hen verbindt. Laten wij de tegenstellingen overheersen, óf de verbondenheid… daar zijn wij allemaal verantwoordelijk voor. Wij kunnen allemaal ons steentje bij blijven dragen. Voor de maatschappij én voor jezelf.

Want wij geloven in jouw kracht als mens. Wij geloven dat ieder mens het zijne of het hare heeft bij te dragen aan zijn of haar directe omgeving. Samen sta je sterker en samen kun je meer bereiken dan in je eentje. Dat is ons uitgangspunt. En dat is in ons aller gemeenschappelijk belang binnen onze samenleving. In onze stad, in ons stadsdeel, in jouw buurt, in jouw naaste omgeving en in jouw hart.

Met deze buurt-iftar staan wij stil bij onze onderlinge verbondenheid en saamhorigheid, met iedereen die hier vanavond is en met alle mensen om ons heen.

Ik wens u allen een heerlijke maaltijd en een inspirerende avond toe!


De Vriendschap Community Assadaaka stelt zich ten doel:
Een laagdrempelige organisatie die verschillende groeperingen in de samenleving (de buurt) wil samenbrengen om wederzijds begrip te bevorderen, door een ontmoetingsplek aan te bieden en activiteiten te organiseren. Deze activiteiten dienen de integratie en emancipatie te bevorderen met behoud van eigenheid in persoon en achtergrond.

Voor meer informatie tijdens kantooruren:
ASSADAAKA: Polderweg 300, 1e etage, 1093 KP Amsterdam | Tel:  0647440672 | IBAN: NL22 ABNA 0489 3349 97 | K.v.K. 40.53.87.25 | E. .(JavaScript must be enabled to view this email address)  | W. http://www.assadaaka.nl

h2

h3

h4

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken