homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Saamhorigheid in tijden van onrust

ii“Alleen door de verbinding met elkaar te zoeken komen we verder”, zei Islamoloog Azzeddine Lairini tijdens de ontbijt-bijeenkomst van Assadaaka Community vanmorgen op vrijdag 22 maart. Deze bijeenkomst stond in het teken van de angst en onrust door de gebeurtenissen van de afgelopen week, zoals de vreselijke aanslag in Nieuw-Zeeland.

Tijdens een gezond ontbijt hield Islamoloog Azzeddine Lairini een lezing over de Islam en saamhorigheid. “Ook al is er angst en boosheid, woorden van haat brengen niemand verder.” Dhr. Lairini bracht naar voren hoe de Koran omschrijft dat de verschillende religies en profeten naast elkaar bestaan. Hij riep de verschillende religieuze leiders op om samen de handen ineen te slaan voor meer saamhorigheid in de samenleving.

Bij de bijeenkomst waren ongeveer 20 bewoners en organisaties aanwezig. Eén van de aanwezigen vroeg wat je zelf kan doen om boosheid kwijt te raken. Dhr. Lairini deed de suggestie om deze energie in te zetten om de samenwerking met anderen te zoeken en ervaringen en kennis te delen.

Ook hield Assadaaka Community voorzitter Ahmed El Mesri een toespraak over saamhorigheid: “De premier van Nieuw-Zeeland zei afgelopen week in haar toespraak dat zij de naam van terrorist nooit meer zal noemen, ze noemt alleen de namen van de slachtoffers. Zij wil geen aandacht geven aan het slechte, maar alleen aan diegenen die dat verdienen. Laat haar ons voorbeeld zijn en aandacht geven aan het goede, aan alles wat ons verbindt.”

Het was een bijzonder inspirerende bijeenkomst, met veel dank aan Dhr. Lairini.

Wilt u ook een keer aanwezig zijn bij één van onze ontbijtbijeenkomsten? Kom dan gerust langs op maandag of vrijdag van 10u – 12u. Aanmelden is niet nodig, iedereen is van harte welkom!

http://www.assadaaka.nl of .(JavaScript must be enabled to view this email address)

ccc

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken