homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Richard Branson geeft miljarden tegen opwarming aarde

De steenrijke Engelse zakentycoon Richard Branson stelt de komende tien jaar drie miljard dollar beschikbaar in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Dat bedrag staat gelijk aan de winst die de topman van Virgin Group met zijn bedrijf verwacht te behalen in die periode.

“We zijn verheugd dat we de belofte kunnen doen om alle toekomstige opbrengsten van de Virgin Group te investeren om de opwarming van de aarde aan te pakken”, zei Branson tijdens een persconferentie. Het geld zal worden besteed aan de ontwikkeling van milieuvriendelijke brandstoffen.

“We moeten loskomen van onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Onze generatie heeft de kennis en de financi?le mogelijkheden, en het is belangrijk dat we ook de wil hebben om het te doen”, aldus de 56-jarige Branson. De meeste wetenschappers zijn het erover eens dat de uitstoot van broeikasgassen tot de opwarming van de aarde leidt.

Branson is de oprichter van de Virgin Group, een groep die verschillende ondernemingen omvat, onder meer een platenlabel, een vliegtuigmaatschappij en een mobiel telefoonbedrijf.

Bron: ANP/RTR.

Gepost door Jan Hollander
(0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken