homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

PvdA raadslid Bastiaan Minderhoud bespreekt politieke participatie.

mooTijdens een thematisch ontbijt bij de Assadaaka Community bespraken bewoners in gemoedelijke sfeer de recente ontwikkelingen in de Nederlandse en lokale politiek in Amsterdam-Oost. Partij van de Arbeid raasdslid Bastiaan Minderhoud ging de geëngageerde dialoog openhartig aan. Circa 16 bewoners hadden zich keurig tevoren aangemeld voor de thema-lunch en genoten de door Ahlam en Nadia geprepareerde broodjes gezond met smaak.

Met een fijn glas Marokkaanse thee in de hand kwamen de tongen vlotjes los.

Bastiaan vertelde enthousiast over zijn werk in de Bestuurscommissie in Anmsterdam-Oost. Ook schetste hij enige ontwikkelingen binnen zijn Partij van de Arbeid. Politieke wensen kwamen ter tafel en de disgenoten kwamen met vragen en suggesties voor andere thema’s die zij zelf belangrijk vinden.

Een in Suriname geboren dame stelden over kansenongelijkheid voor sommige burgers; ‘ik ben een Nederlandse, want ik ben onder Nederlandse vlag geboren! Mijn voorouders zijn uit Indonesië / Nederlands Indië door de Nederlanders naar Suriname ontvoerrd en daarom ben ik een echte Nederlandse!’

De bewoonster melde dat zij zich niet altijd als een Nederlandse burgeres behandeld voelt; ongelijke behandeling. Zij dat daaraan een einde komt: iedereen is gelijk aan elkaar, het zelfde waard stelde zij met zoveel woorden.

Tafelgenoot Jamlila meende dat Nederland zonder ‘de buitenlanders’ nooit had kunnen worden, wat het nu is. Volgens haar opvatting hebben buitenlanders Nederland groot gemaakt. Politicus Bastiaan stelde daarop dat de Nederlander helemaal niet bestaat. Immers ‘Nederland was toen nog gewoon een moeras.’ Of ieder mens een dergelijk cultuur relativisme omarmt valt te bezien.

Bastiaan wees nadrukkelijk op het belang van de komende verkiezingen in 2022. Het belang dat burgers moeten gaan stemmen, omdat hun persoonlijke invloed anders in het niets zou verdwijnen. Ook wees hij op de mogelijkheid voor burgers om hun eigen partij te gebruiken om zich te kandideren om verkozen te worden; en andere vorm van politieke participatie.

Het raadslid is een regelmatige gast bij de Assadaaka Community die zich werkelijk inzet voor kiezer. Ook lost hij soms probleemsituaties op door individuele burgers bij te staan, te adviseren, met hen naar instanties te vergezellen of hulp via de Assadaaka Community te mobiliseren wanneer nodig.

Na een drie uur durende bijeenkomst., veel vragen en debat daarover kwam een einde aan deze zeer plezierige en leerzame thema-lunch.

Door: Rabbijn Simon Bornstein, Geestelijk Verzorger van de Assadaaka Community

Met veel dank aan Bastiaan Minderhoud van de PvdA.

Abdelkader Mesri
Ahlam Baeza
Siegfried van Hoek
Nadia BZ  
Ahmed El Mesri
Docent Emine Hobbycursussen Docent
Simon Bornstein
Sabah Elkhamlichi
Ruqayya Ruqayya
Jawhara Suoroch
Ragy Eltorky

mooi

moop

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken