homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Prinsjesdag ontbijt, met Assadaaka troonrede

xxx1Ter gelegenheid van aanstaande Prinsjesdag organiseerde de Assadaaka Community een speciale Prinsjesdag Lunch op maandag 20 september 2021. De zaal was goed gevuld met een enthousiast publiek, dat uitgebreid discussieerde over de betekenis van de Troonrede, de Monarchie, de staatsceremonies en de significantie van de Prinsjesdag zelf voor het Nederlandse Staatshuishouden.

Rabbijn Simon Bornstein besprak de Nederlandse staatsinrichting; taken van de beide kamers van de Staten-Generaal passeerden de revue, de Raad van State, de Sociaal Economische Raad, Ministerraad, positie van de Caraïbische eilanden in het staatsbestel. 

De lunchtafel was weer prettig voorzien en zeer aantrekkelijk door onze fantastische vrijwilligers gedekt. Een genot voor het oog en smakelijk voor de buikjes van de Asssadaaka bezoekers die aan de plezierige Prinsjesdag lunch deelnamen.

Tot de doelen van deze bijeenkomst behoren het samenbrengen van bewoners, netwerkvorming, ondersteuning en het bekend maken van de deelneemsters/ -ers met de achtergronden van een deel van de Nederlandse staatshuishouding en in het bijzonder van de onderdelen van de Prinsjesdag, die zeer tot de verbeelding spreken van de discussanten en hen meer verbinden met de Nederlandse samenleving. Men is thuis bij Assadaaka, maar Assadaaka schept ook een warm verbonden thuisgevoel in Oud-Oost.

In zijn alternatieve troonrede ging voorzitter Ahmed el Mesri in op de beleidswensen van de Assadaaka. De president stelde de Toeslagenaffaire aan de kaak waar de Staat onrechtvaardig te werk is gegaan en tienduizenden gezinnen in de ellende heeft gestort waardoor mensen hun huisvesting, baan verloren, enorme schulden moesten maken en door de Staat voor het leven getraumatiseerd werden. Hier dient rechtsherstel plaats te hebben.

Ook repte El Mesri over de eindeloze wachtlijsten in de Thuiszorg die door het Rijk in voorbije jaren gedecentraliseerd werd. Door budgettaire tekorten en forse bezuinigingen is er te weinig geld beschikbaar om kwetsbare burgers van huishoudelijke zorg te voorzien, daar waar de overheid juist als doel heeft ouderen krachtig te willen ondersteunen om langdurig thuis wonen te stimuleren.

De gedecentraliseerde jeugdzorg zorgt landelijk voor het ontstaan van een groep van tienduizenden zwerfjongeren, spookjongeren, etc. die door kwaadwillende figuren misbruikt kunnen worden. Jongeren die belanden in de criminaliteit, of in handen geraken van mensen handelaren vormen een steeds groter – urgent een oplossing behoefend – vraagstuk.

Dicht bij huis treffen we in de Afrikanerbuurt groepen doelloos rondhangende adolescenten, jongvolwassenen. Onder hen bloeit het gebruik van drugs en alcohol, waarin zij ook dikwijls handelen. De rondhangende groep onbenutte jonge talenten zorgen voor intimidatie van medebewoners, veel zwerfvuil en geluidoverlast voor buurbewoners.
El Mesri somde op wat de Assadaaka Community bijdraagt aan oplossingen voor de genoemde vraagstukken; een aanbod aan cursussen en trainingen, jongeren en studenten coaching, studiebegeleiding, huiswerkbegeleiding, excursies, vrijwilligersvacatures, stageplaatsen, informatieve themaontbijt- en lunches, taalonderwijs broodbank en loopbaanbegeleidingsactiviteiten. Assadaaka biedt jongeren een veilige en zeer stimulerende omgeving en draagt daarmee krachtig bij aan TALENTONTWIKKELING.

Door: Rabbijn Simon Bornstein, geestelijk verzorger van de Assadaaka Community

xx2
x33
x44
x55

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken