homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Preventie: Maak het inbrekers niet te makkelijk, weet waar ze op letten!

btye4Veel inbrekers bereiden zich goed voor als zij gaan inbreken. Zij selecteren zelfs heel zorgvuldig een huis: maken een inschatting hoe makkelijk ze binnen kunnen komen en bekijken van buiten wat er binnen voor het grijpen ligt. Ze schatten in hoe makkelijk ze weer weg kunnen komen en hoe goed er opgelet wordt door buurtbewoners.

Het is dus geen toeval wanneer er wordt ingebroken. Er zijn bijna altijd dingen die ervoor zorgen dat juist jouw huis wordt uitgekozen door de inbrekers. Wanneer je weet waar inbrekers op letten kan je hier actie tegen ondernemen. De beste inbraakpreventie is weten hoe inbrekers denken zodat je gepaste stappen kan nemen. Zorg ervoor dat je geen slachtoffer wordt van inbraak en lees hier waar inbrekers op letten. Aan nummer 7 en 8 had ik zelf nog nooit gedacht!

1. Donkere hoekjes
In films zie je het ook altijd, inbrekers ‘werken’ het liefst in het donker. Wanneer je buitenverlichting hebt met sensoren zullen inbrekers je huis liever voorbij lopen. Deze lichten verraden namelijk al heel snel hun aanwezigheid. Heb je juist een donkere tuin of zit de achterdeur in een donkere hoek? Dan is dit voor inbrekers juist een uitnodiging om eens een kijkje te komen nemen. Dit geldt ook voor verlichting binnen. Blijft een huis lange tijd donker dan weten inbrekers dat je waarschijnlijk op vakantie bent. Laat daarom altijd een lampje branden of zorg dat er verlichting aangaat door een tijdschakelaar. Zet die inbrekers dus lekker in de spotlight dit is echt het laatste wat ze willen.

2. Valt er iets te halen?
Staat er een mooie auto op je oprit, een dure laptop op de tafel en een hangt er een antiek schilderij tegenover het raam? Inbrekers breken alleen in als ze weten dat er iets te halen valt. Plaats waardevolle spullen daarom altijd uit het zicht. Zeker wanneer je op vakantie gaat is het slim om geen waardevolle spullen in het zicht te laten liggen. Berg ook sierraden veilig op en zet de auto zo mogelijk in de garage.

3. Schuttingen en heggen
Het is heel fijn om wat privacy te hebben maar een hoge heg of schutting heeft ook een nadeel. Inbrekers zijn namelijk dol op de beschutting die dit hen biedt. Ex inbreker Evert Jansen stal een keer zóveel dat de rechter dacht dat de inbraak door drie à vier mensen was gepleegd. “Er stond zo’n hoge schutting om het huis dat niemand me kon zien. Ik heb eerst alle waardevolle spullen buiten gezet en daarna heb ik de auto ingeladen.” Zorg dus dat de voor- en achterdeur te zien zijn en dat er een lamp aanstaat in de tuin.

4. Opstapjes naar de eerste verdieping
Zet ladders, vuilcontainers en andere zaken die kunnen dienen als ‘klimrek’ in de schuur. Of maak ze ergens aan vast in uw tuin. Het wordt vaak vergeten bij inbraakpreventie: ramen op de eerste verdieping staan vaak op een kier of zitten niet opsloot. Via die vergeten ladder zijn inbrekers in een paar seconden binnen. Doe ook altijd de schuur en garage goed op slot zodat hier geen opstapjes uit kunnen worden gebruikt.

5.Onbewoonde huizen
Inbrekers slaan het liefste toe wanneer je zelf niet thuis bent. Zo is het risico betrapt te worden veel kleiner. Zorg er dus voor dat je huis er bewoont uitziet wanneer je op vakantie gaat of afwezig bent. Laat daarom de gordijnen open en leg tijdschriften of kranten open op tafel. Je kan ook kopjes op de ontbijttafel laten staan en vergeet de tijdschakelaar op de verlichting niet in te stellen.
Zorg er ook voor dat een buur de post uit de brievenbus haalt en dit uit het zicht legt. Opgestapelde post of een uitpuilende brievenbus verraden dat je op vakantie bent. Zorg er ook voor dat je tuin niet te veel verwildert, inbrekers zien dit direct en slaan dan toe. Staan de namen van de kinderen bij de voordeur? Zorg er dan voor dat de gordijnen van de kinderkamers juist wel dicht zijn op vakantie. Het valt direct op wanneer deze ’s avonds niet gesloten zijn.

6. Sleutels op geheime plekken
Leg ook nooit sleutels op ‘geheime plaatsen’. Deze plekken zijn voor inbrekers helemaal niet geheim en voor je het weet staan ze in je huis. Geef daarom altijd de sleutel aan de buren wanneer zij voor de post en de planten zorgen en leg deze niet onder de mat of bloempot. Bevestig aan sleutels alleen uw voornaam en niet het adres. Want wat als boeven bij de buren inbreken en dan jouw huissleutels vinden.. Dan is jouw woning daarna aan de beurt.

7. Een hondenluik of kattenluik
Geloof het of niet, maar hondenluikjes worden regelmatig door inbrekers gebruikt om eerst hun hond naar binnen te laten. Deze honden zijn erop getraind om voor de inbreker de deur te openen. Daarom is het van belang om een elektrische deur te overwegen die alleen jouw hond door middel van een een signaal herkent. Zo kan de hond van de inbreker niet naar binnen.

8. Een huis met een Air Conditioner
Wanneer een inbreker ziet dat een huis een Air Conditioner heef gaan zijn handen al jeuken. Air Conditioners zijn namelijk zo geïnstalleerd dat het raam naast de Air Conditioner ten alle tijden open of onbeveiligd is. Installeer daarom altijd een sensor alarm bij dit raam of bevestig de Air Conditioner op een andere manier. Zo maak je het inbrekers niet te makkelijk.

9. Makkelijke sloten
Doe altijd alle deuren op slot en trek deze niet alleen achter je dicht. Inbrekers maken handig van deze gewoonte gebruik en zijn in een paar seconden binnen door met een pasje de deur open te maken. Doe daarom alle deuren en ramen op slot, ook boven. Een inbreker kijkt altijd naar de sloten. Hij weet hoelang hij met een bepaald slot bezig is. Verwacht de inbreker dat hij te lang bezig is, dan loopt hij door naar een huis waar hij gemakkelijker binnen kan komen. Tenzij de inbreker weet dat er niemand thuis is en er ook voorlopig niemand thuis zal komen. Als hij bovendien onbespied in de achtertuin aan het werk kan gaan, helpt een goed slot niet meer. Plaats ook inbraakpreventie strips. Een inbreker kan met een koevoet of een schroevendraaier makkelijk een raam openbreken. Inbraakpreventie strips in combinatie met een goed slot maken dit onmogelijk.

10. Berichten op sociaal media
Niemand is nog zo gek om een briefje op de deur te plakken dat je met vakantie bent en die en die datum weer terug bent. Waarom laat je dit dan wel via sociaal media weten? Het komt nog heel vaak voor dat mensen online zetten wanneer je op vakantie zijn. Inbrekers maken hier heel slim gebruik van en zien veel meer dan jij denkt.

Assadaaka Community is een laagdrempelige organisatie die verschillende groeperingen in de samenleving wil samenbrengen om wederzijds begrip te bevorderen. Wij bieden een ontmoetingsplek aan en organiseren activiteiten die participatie, emancipatie en sociale cohesie bevorderen met behoud van eigenheid in persoon en achtergrond. En doet veel aan de bestaanskwaliteit van migranten met een handicap of chronisch ziekte te verbeteren en hun welbevinden te bevorderen.

Voor meer informatie tijdens kantooruren:
T 06 47 44 06 72
E .(JavaScript must be enabled to view this email address)
W http://www.assadaaka.nl
Polderweg 300
1093 KP Amsterdam

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken