homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Positief opvoeden in moeilijke tijden

vttGeen school, geen of minder opvang, soms geen werk meer… het zijn voor veel gezinnen erg moeilijke tijden. De kinderen hebben begeleiding nodig, terwijl ouders te maken hebben met onzekerheid en bezorgdheid. Hoe moeilijk het nu ook is, de kinderen hebben een goede thuissituatie nodig. Hoe kan je positief opvoeden in moeilijke tijden??

Het belangrijkste

Zoek hulp als het niet lukt! Het is heel begrijpelijk als het in deze tijd lastig is thuis. Bel Assadaaka Community of de hulpverlener waar je al contact mee hebt. Trek op tijd aan de bel. Laat ons meedenken over mogelijke oplossingen. Veroordeel jezelf niet, word niet boos op jezelf! Maar laat ons helpen. Je staat er niet alleen voor.

Maak tijd voor de kinderen

Hoe moeilijk het ook kan zijn, maak tijd voor je kinderen. Help ze met school. En help ze met het invullen van hun vrije tijd. Voor kinderen die normaal afspreken met hun vriendjes, naar buiten gaan of sporten kan het echt lastig zijn om de tijd goed in te vullen. Misschien gamen ze het liefste de rest van de dag. Word niet boos, maar help ze om hun tijd goed in te vullen. Probeer zelf ook de tijd in te vullen met positieve dingen, zoals samen koken voor mensen die nu ziek zijn.

Tieners

Dit is niet alleen voor volwassenen een moeilijke tijd, maar juist ook voor tieners. Ze vertellen je misschien niet waar ze mee zitten, maar ze zijn wel sneller boos of kortaf. Voor je het weet heb je alleen nog maar ruzie thuis. Dat is voor niemand goed. Positieve aandacht en complimentjes zullen zeker helpen. En probeer aan je tiener te vragen waar hij/zij mee zit. Neem je bijvoorbeeld voor om alleen maar te luisteren, zonder te oordelen of iets meteen op te lossen. Neem je tiener serieus, juist nu.

Kom je er niet? Zoek hulp! Bel met Assadaaka Community, je staat er niet alleen voor!
Bel ons gerust! Juist in deze moeilijke tijd staat Assadaaka Community voor u klaar. Bel bij vragen of voor hulp gerust naar Naiema: 0685217823, Klaartje: 0625575303 of Ahmed: 0647440672

Voor meer informatie en verbinding: http://www.assadaaka.nl of .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken