homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Picknicken voor Assadaaka-vrijwilligers, gezellig!

z00Op zondag 06 juni organiseerde de Assadaaka Community een fijne picknick voor het vrijwilligers-kernteam in het zonovergoten Flevopark in Amsterdam. Enige tientallen vrijwilligers waren aanwezig. Met een zomerse temperatuur van 24 graden Celcius was het heerlijk genieten van de groene omgeving.
Keukenprinsessen hebben alle moeite gedaan om de meest verrukkelijke spijzen te bereiden.

De aanwezige vrijwilligers werden verrast met een boeren omelet, heerlijk gekruid gehakt-brood, huisgemaakte makreelsalade, groentesalades, spuitwater en frisse meloenschijven en dadels.

Andere mensen trokken de boodschappenwagentjes over het groene tapijt, aan een fijne waterpartij gelegen. Kleden, badhanddoeken en matjes werden uitgerold om op te kunnen zitten. Anderen genoten comfortabel van de warme zonnestralen, zittend in een meegebracht tuinmeubel.

Er werd uitgebreid gezongen en gedanst. De jongste aanwezige was twee jaartjes jong en danste de sterren van de hemel. Frisbee-schijven vlogen over het gazon, er werd gebadmintond. Met rinkelende bellen kwam een goedlachse figuur met een fel gekleurde ijscokar aangefietst.

Midden op het gazon kwam deze koel-trapwagen tot stilstand, waarna een fantasierijke parasol open werd geklapt. En de ijspret kon direct verkocht worden aan de samenstromende zonaanbidders. Voor drie ronde Euro’s verwisselde het gekoelde kleinood van eigenaar. Kleine kinderen hingen smekend en biddend om de benen van hun ouders in de zucht naar het verkoelende lekkers.

Fijne conversaties, een wandelingetje voor hen die dit op prijs stelden en een uitmuntende sfeer kenmerkten het vrijwilligers-feestje waarvan onze Emine de initiatiefneemster was! Welk een uitmuntend initiatief na de deprimerende coronamaatregelen en het opheffen van de avondklok.

Na het urenlang aangenaam verpozen, lieten de vrijwilligers niet de schillen en de dozen. Deze werden zorgvuldig verzameld en in de nabij opgestelde gemeentelijke vuilcontainers gedeponeerd. Zorg goed voor onze stad, die zorg begint bij de verantwoordelijkheid van ieder individu.

De zorg voor elkaar en voor de stad is de Assadaaka-vrijwilligers wel toevertrouwd. En zo kwam er een vrolijk inspirerend einde aan dit buitengewoon aangenaam zomers samen zijn!

Door: Rabbijn Simon Bornstein, geestelijk verzorger van de Assadaaka Community

c00

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken