homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

“Oproep voor solidariteit??? voor Herdenking van Februaristaking van 2012

Persbericht:
De multiculturele vereniging voor vriendschap Assadaaka en stichting Onze Hoop, doen mee aan Herdenking van Februaristaking van 2012.
Wanneer: Zaterdag 25 februari, herdenking
Tijd: Begint om 16.45 uur het defilé om 17.00 uur
Waar: Jonas Daniël Meijerplein, Amsterdam

Op deze dag herdenken wij weer dat tienduizenden Amsterdammers op 25 februari 1941 het werk neerlegden uit protest tegen de jacht op Joodse landgenoten door de Duitse bezetters en hun Nederlandse handlangers. Nog diezelfde dag en de dag erna werd in de Zaanstreek, Hilversum, Weesp, Haarlem, Velsen en Utrecht eveneens gestaakt.

De Februaristaking 1941 staat symbool voor solidariteit, saamhorigheid, tolerantie en gelijkwaardigheid en voor strijd tegen rassenwaan. Het is in die geest dat wij jaarlijks de stakers van toen herdenken en een ieder oproepen tot deelname aan de herdenking op 25 februari 2012.

Kom naar de herdenking en laat zien dat u niet onverschillig staat ten opzichte van uw medeburgers en de waarden van een democratische samenleving.

De herdenking begint om kwart voor vijf met een korte toespraak en het voorlezen van gedichten. Het defilé langs De Dokwerker start om 17.00 uur, wanneer de klokken van de Zuiderkerk luiden. Een lid van het college van Burgemeester en Wethouders legt een krans namens het gemeentebestuur. Het defilé langs De Dokwerker begint om 17.00 uur.

Tel. 020-7525131 (06-47440672). Of via email: .(JavaScript must be enabled to view this email address) Of .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Gepost door kamal
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken