homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Ook in 2015 weer Uitruil Hulpmiddelen

ruilDe afgelopen jaren heeft Vriendschap Community Assadaaka in samenwerking met Onze Hoop, belangenvereniging voor migranten met een beperking, een bijzonder project uitgevoerd. Zorginstellingen, fysiotherapeuten of individuele personen konden hulpmiddelen die zij niet meer gebruikten aan ons doneren. Assadaaka zorgde er vervolgens samen met Onze Hoop voor dat deze terecht kwamen bij mensen die ze nodig hadden: migranten met een beperking die niet over de financiële middelen beschikken om deze zelf aan te schaffen of de betreffende eigen bijdrage te betalen.

De economische crisis is nog lang niet voorbij en door de combinatie van bezuinigingen en veranderingen in de Wet werk en bijstand (WWB) vallen veel voorzieningen voor chronisch zieken weg. Voor mensen met een beperking betekent dit dat ze meer kosten moeten maken en daardoor minder geld ter beschikking hebben voor activiteiten buiten de deur en de nodige hulpmiddelen om in de maatschappij te participeren. Bovendien geldt voor veel migranten dat zij niet goed de weg weten naar de juiste instanties om hulp te vragen of te maken hebben met taboes of andere culturele factoren waardoor zij als migrant met een beperking in sociaal isolement leven. Daarom willen Assadaaka en Onze Hoop in 2015 weer gezamenlijk een vervolg geven aan dit project.
Begin dit jaar hebben wij weer een donatie mogen ontvangen. Zorgcentrum Shoterhof – onderdeel van stichting SHDH – heeft een aantal hulpmiddelen gedoneerd zoals rolstoelen, rollators, wandelstokken en een douchestoel.  Wij hebben deze hulpmiddelen verdeeld onder mensen die ze hard nodig hebben en zijn – mede namens hen – Zorgcentrum Shoterhof bijzonder dankbaar!
Heeft u nog hulpmiddelen die u niet gebruikt? Neem dan alstublieft contact met ons op en dan zorgen wij ervoor dat ze een goede bestemming krijgen.
Assadaaka is het Arabische woord voor ‘vriendschap’. Assadaaka is een multiculturele vriendschap community die zich al meer dan 20 jaar op talloze manieren inzet voor integratie, participatie en sociale cohesie in onze multiculturele samenleving, meer in het bijzonder in en rond Amsterdam Oost.
ruil

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken