homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Ontbijtbijeenkomst over Eenzaamheid bij jongeren

uiAfgelopen maandag 7 oktober hadden wij een goede, interessante themabijeenkomst over een belangrijk onderwerp, eenzaamheid bij jongeren. Het was een goed gesprek waar verhalen en oplossingen werden gedeeld. Gastspreker was Sociaal Makelaar Mostafa Abbou, die vanuit zijn jarenlange ervaring deelde over het probleem eenzaamheid bij jongeren en de gevolgen daarvan.

Eenzaamheid is een groot probleem en niet alleen bij ouderen. Ook veel jongeren ervaren eenzaamheid. Je kan in een volle klas zitten, en je toch eenzaam voelen, bijvoorbeeld wanneer je problemen tegenkomt waar je niet makkelijk met iemand over kan praten. Goed contact tussen ouders en jongeren is daarom erg belangrijk. Tijdens de bijeenkomst werd met elkaar gesproken over de gevolgen, zowel emotioneel als fysiek, van eenzaamheid bij jongeren. En ook over de rol en verantwoordelijkheden van ouders. Aandacht voor je kinderen is erg belangrijk, want zo blijf je met elkaar in gesprek. Hoe begeleid je je tiener bijvoorbeeld in telefoon gebruik, zodat dit niet ten kosten gaat van een goede nachtrust? En hoe beperk je je eigen tijd op sociaal media, als er daardoor minder -soms onopgemerkt- tijd overblijft voor de kinderen?

Door aandacht voor onze jongeren kunnen we ons samen inzetten om eenzaamheid onder jongeren te verminderen. We gaan zeker nog een keer verder praten over dit belangrijke thema.

Deze ontbijtbijeenkomst en inspiratieochtend is een samenwerking met Assadaaka Community, Stichting Onze Hoop, L.B.Z., en Stichting Coexitence

Voor meer informatie: http://www.assadaaka.nl of .(JavaScript must be enabled to view this email address)

ui1

ui2

ui3

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken