homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Ontbijtbijeenkomst i.h.k.v mantelzorg; samenwerking Dynamo en Assadaaka Community

vbqMaandag 15 april was er gedurende de ontbijtbijeenkomst een thema rond mantelzorg. Amber Leenders is Mantelzorgconsulent bij Dynamo, zij kwam de bezoekers van informatie voorzien omtrent mantelzorg. Er is veel onwetendheid op het gebied van mantelzorg, wat het inhoudt en wat voor hulp mantelzorgers kunnen ontvangen. De mantelzorgconsulent kent goede initiatieven in de wijk die in mantelzorg-ondersteuning iets kunnen betekenen. Men kan het onderstaande verwachten:

- Informatie en advies over regelingen en voorzieningen
- Hulp bij praktische vragen, vervoer of dagbesteding
- Advies bij Financiƫle problemen
- Ondersteuning bij emotionele problemen zoals stress
- Het tijdelijk overnemen van regelzaken

De mantelzorgconsulent vind u bij een organisatie voor Maatschappelijke Dienstverlening. Om in contact te komen, kunt u de site http://www.mantelzorgamsterdam.nl bezoeken.
Er zijn mensen die niet begrijpen wat mantelzorg is, ze willen ervoor betaald krijgen, terwijl het vrijwillig hulp bieden is aan een naaste. Pbg hulp wordt vertaald in uren. In natura krijg je alleen de uren, er wordt geen geld overgemaakt.

De jonge mantelzorgers is een onzichtbare groep, men hoopt hier meer aandacht voor te vragen om ook deze groep van hun lasten te verlichten. Kent u een jonge mantelzorger of ben je zelf iemand die voor iemand in je familie of vriend(in) zorgt, dan kun je voor hulp terecht bij Dynamo, zie hieronder.

Als u intensief voor een ander zorgt en het soms even genoeg is of u iemand zoekt die met u meedenkt, kunt u terecht bij Mantelzorg Steunpunten Amsterdam. Er zijn diverse buurtpunten waar u terecht kunt voor informatie over mantelzorg.

Mantelzorgers met een laag inkomen en 3 kilometer of meer moeten reizen met het ov, kunnen hiervoor een vergoeding ontvangen, mits u geen AOW ontvangt en 18 jaar of ouder bent.
Aanvragen kan via http://www.amsterdam.nl/pakjekans, via 020 252 6000 (u ontvangt dan een formulier) of via een financieel spreekuur bij een locatie in uw buurt (amsterdam.nl/pakjekans).
Ouderen uit Amsterdam Oost kunnen bij Dagcentrum Kraaipan terecht om samen te praten, herinneringen op te halen, muziek te luisteren, bewegen, uitstapjes doen, een spelletje spelen en samen eten. Er zijn begeleiders die Nederlands, Turks en Marokkaans spreken en waar u onbezorgd uzelf kunt zijn.

Het dagcentrum is voor alle ouderen met klachten van vergeetachtigheid of een lichamelijke beperking. Ook uw familie, vrienden en kennissen zijn van harte welkom.
Dynamo heeft hart voor u als mantelzorger en ondersteunt ze in de stadsdelen Oost en Zuid. Er is Buurtsupport die hulp even van u over kunnen nemen, zodat u wat tijd voor u zelf heeft. Voor meer informatie kunt u zich aanmelden bij Joke Raak 06-17591554 (als u in Amsterdam Oost woont).
Indien u in IJburg woont, kunt u contact opnemen met Pieter Zanen, 03-26897882.
Indien u in de Rivierenbuurt of Buitenveldert woont, kunt u contact opnemen met Birgit Anthonio, 06-44139853.
Ook kunt u mailen naar: .(JavaScript must be enabled to view this email address).

http://www.assadaaka.nl of .(JavaScript must be enabled to view this email address)

bna

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken