homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Nieuwjaarsviering Assadaaka Community

b1Afgelopen maandag 14 januari hebben wij bij Assadaaka Community op een feestelijke manier het nieuwe jaar ingeluid. Dit deden we met gedichten, muziek, dans, multicultureel toneelspel, een overheerlijk buffet en niet te ontbreken ontroerende toespraken van waaronder oprichter Ahmed El Mesri. We willen jong en oud bedanken voor de komst, de gezellige sfeer en om met al een geslaagd feest!

Bent u benieuwd naar de toespraak?  Lees hem dan hieronder:

Nieuwjaarsbijeenkomst 14 januari 2019

Beste, lieve aanwezigen,

Hartelijk dank voor jullie komst. We zijn ontzettend blij dat wij deze avond hier samen zijn, op onze nieuwjaarsbijeenkomst in 2019. Allereerst wens ik alle aanwezigen natuurlijk de allerbeste wensen voor dit nieuwe jaar. 

We kijken terug op een bijzonder jaar met heel veel mooie activiteiten. Nog maar één jaar geleden waren wij deze plek, ons vriendschapshuis aan de Wethouder Verheijhal, aan het inrichten, vlak na de verhuizing hier naar toe. Er is in één jaar zo veel gebeurd. Want in dit jaar is het ons Thuis geworden. Het is een plek met veel ruimte, voor al onze activiteiten en ideeën. Een plek waar we samen de schouders eronder zetten. Een plek waar iedereen zichzelf mag zijn, waar we elkaar helpen. En waar respect voor elkaar altijd voorop staat.

We doen nog dezelfde activiteiten als voorheen, zoals het dagelijkse inloopspreekuur, de taallessen, kook- en naailessen, het uitdelen van brood en andere donaties, samen eten. Dit is allemaal alleen maar mogelijk dankzij de geweldige inzet van onze vele trouwe vrijwilligers. En dan zijn er dit jaar ook nog nieuwe activiteiten bij gekomen. Zoals de ontbijt-bijeenkomsten, waarin onze fantastische vrijwilligers 2x per week een gezond ontbijt verzorgen. Er is overdag een waardevolle taalles-op-maat bijgekomen en we houden vele voorlichtingsbijeenkomsten over allerlei onderwerpen. Zoals mantelzorg, eenzaamheid, gezondheid, veiligheid en thema’s die taboe doorbrekend zijn.

Want bij Assadaaka is alles bespreekbaar. Door openheid kunnen we elkaar verder helpen. Dit jaar zijn wij ook gestart met bijzondere muzieklessen op maat, 2x per week,  speciaal voor mantelzorgers en iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken. Want samen muziek maken is helend. Er is een juridisch spreekuur en het spreekuur van het NMI.

En we kijken terug op de start van prachtige samenwerkingen, bijvoorbeeld met de Brandweer. We zijn ontzettend blij met deze samenwerkingen met de brandweer en ook met de politie. Want samen werken wij aan een verbeterde veiligheid in Amsterdam Oost. We werken ook samen met het Stadsdeel Oost, zodat we nog méér mensen kunnen gaan bereiken die onze hulp hard nodig hebben.

Maar ál deze activiteiten en samenwerkingen zouden niet mogelijk zijn, zonder al onze geweldige vrijwilligers. Die verdienen een enorm applaus.

Alle onze vrijwilligers zetten zich volop in, om elkaar te helpen. Samen maken we elkaar én onszelf sterker. Want bij Assadaaka zet je je levenservaring juist in, om anderen te helpen en om anderen te inspireren. Soms ingewikkelde, moeilijke levenservaring wordt dan waardevolle ervaringsdeskundigheid, waarmee je anderen verder kan helpen. Met de Assadaaka Methode, waarin we deze ervaringsdeskundigheid en laagdrempeligheid bundelen, zetten wij in op de kracht van ieder mens. Een krachtige methode, want als we elkaar helpen, staat niemand er alleen voor.  Met elkaar, al onze vrijwilligers en samenwerkingspartners samen, maken we het verschil.

Dit jaar gaan wij daar mee door. Assadaaka Community heeft hier een plek gevonden, waar we al onze ambities waar kunnen maken. We willen nóg meer mensen de steun in de rug bieden die zij hard nodig hebben. Mensen die anders tussen wal en schip vallen. Wij gaan voor mínder eenzaamheid en mínder armoede in Amsterdam. En als wij samen de schouders eronder zetten, dan maken wij samen deze droom waar. Daar gáán we het komende jaar voor!
Graag wens ik iedereen een hele fijne avond en een geweldig goed jaar!


De Vriendschap Community Assadaaka stelt zich ten doel:
Een laagdrempelige organisatie die verschillende groeperingen in de samenleving (de buurt) wil samenbrengen om wederzijds begrip te bevorderen, door een ontmoetingsplek aan te bieden en activiteiten te organiseren. Deze activiteiten dienen de integratie en emancipatie te bevorderen met behoud van eigenheid in persoon en achtergrond.

bmm

vv

c1

c2

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken