homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Nieuwjaarsreceptie bij Assadaaka Assadaaka Community op 18 januari 2023

xxx3Woensdag was het dan eindelijk zover om met vrienden (vrijwilligers van Assadaaka), bekenden en notabelen het nieuwe jaar voor de Assadaaka Community in te luiden.

Er waren best veel notabelen gekomen tot mijn verrassing van veel andere bezoekers. Zo waren er diverse ambtenaren en politici aanwezig, die werkzaam zijn binnen de gemeente Amsterdam, evenals mensen van diverse (welzijnsorganisaties uit Amsterdam Oost en omgeving. Zij kwamen allen om met Assadaaka een goed daadkrachtig nieuwjaar in te luiden.

Om dit te onderbouwen hadden de topkoks van Assadaaka Community allerlei kleine hapjes (culinaire hoogstandjes) gemaakt, waar iedere aanwezige van kon meegenieten van deze kunstwerkjes. Maar voordat deze culinaire hapjes werden gedeeld aan allen was het de tijd voor de inleidende plechtigheden met diverse redevoeringen.

Nadat de culinaire hapjes waren uitgedeeld startte het feest met muziek en zang. Afgewisseld met muziek en samenzijn werden nog redevoeringen gehouden door hoogwaardigheidsbekleders die later binnenkwamen. Iedereen was voor iedereen bereikbaar en kon met elkaar in gesprek. WIJ SAMEN is een leus van Assadaaka, welke met wederzijdse nieuwjaarswensen voor een goed Assadaaka-jaar werd bekroond.
Het was een drukte van jewelste en komen en gaan van mensen die Assadaaka appreciëren.

Aan het einde van de avond toen veel mensen al waren vertrokken en de nabije kring van vrijwilligers nog aanwezig waren werd er nog gezongen en gedanst.

Nadat het feest was afgelopen, was het opruimen ook vrij snel klaar, want vele handen maken licht werk. Aan het einde van de avond toen veel mensen al waren vertrokken en de nabije kring van vrijwilligers nog aanwezig waren werd er een evaluatie gehouden.
Suggesties waren: Men vond dat de bijeenkomst geslaagd was en men heeft ook behoefte om tenminste een keer per maand dit soort samenzijn te organiseren.

Wij danken iedereen die de tijd had genomen om even langs te komen om Assadaaka geluk toe te wensen in 2023. En natuurlijk wensen wij u alleen ook een bewust 2023 met goede resultaten toe.

Hieronder kunt u de toespraak van Ahmed El Mesri, voorzitter Assadaaka Community lezen.

Nieuwjaarsbijeenkomst 18 januari 2023

Beste, lieve aanwezigen,

Heel hartelijk dank voor jullie komst. Ik ben zeer dankbaar zijn dat we hier met elkaar samen zijn, op deze Nieuwjaarsbijeenkomst. Ik ben dankbaar dat wij hier samen zijn en dat we samen dit nieuwe jaar feestelijk kunnen starten!

Het jaar 2022 ligt achter ons en we kijken terug op een jaar volop mooie activiteiten. Dit is alleen maar mogelijk geweest door de inzet van onze vele hardwerkende vrijwilligers en stagiaires, die alle dagen voor een ander klaar staan. Met de geweldige Kerstpakkettenactie,  in het inloopspreekuur, met onze themabijeenkomsten, de mantelzorgondersteuning, onze voedselbank, de Nederlandse taallessen en al onze andere activiteiten… ik wil dan ook een groot applaus vragen voor alle vrijwilligers en voor onze stagiaires!

Afgelopen jaar was ook een prachtig jaar met vele mooie samenwerkingen, met de Politie Amsterdam en met de Brandweer Amsterdam Oost, samen werken we aan een veiliger Amsterdam Oost. En we zijn dankbaar voor de samenwerking met De Meevaart, Samen Vooruit, het Rode Kruis, ProDemos, met het COC, met de Gemeente Amsterdam, het Stadsdeel Oost, met de Buurtteams, Civic, Dynamo, Cliëntenbelang Amsterdam en met onze partnerorganisaties en lokale ondernemers in de buurt, teveel om op te noemen. We zijn zeer dankbaar voor al deze mooie samenwerkingen voor de buurt.
Samen zetten we ons in voor een beter, mooier Amsterdam… Samen zijn we een mooier Amsterdam.

Iedereen die een steun in de rug nodig heeft, die hulp nodig heeft, bij Assadaaka staat er altijd iemand voor je klaar. Want als je bij Assadaaka Community komt, dan sta je er niet meer alleen voor. Assadaaka Community is al meer dan 30 jaar een veilige plek voor iedereen, met welke vraag of welke uitdaging dan ook. Je kan je veilig voelen, want iedereen mag zichzelf zelf zijn.

Zo maken we samen elkaar én onszelf sterker. Wij geloven in je kracht als mens. Wij geloven dat ieder mens het zijne of het hare heeft bij te dragen aan zijn of haar directe omgeving. Wij geloven in samen sterker staan. Bij Assadaaka zet je je levenservaring juist in, om anderen te helpen. Soms ingewikkelde, moeilijke levenservaring is waardevolle ervaringsdeskundigheid, waarmee je anderen verder kan helpen. Waarmee je een ander kan inspireren, om anderen te helpen.

Ook dit jaar zet Assadaaka zich weer volop in met activiteiten voor iedereen die extra steun kan gebruiken, voor mensen die anders tussen wal en schip vallen. Voor minder eenzaamheid, minder armoede en meer saamhorigheid in Amsterdam.

Graag wens ik iedereen een hele fijne avond en een geweldig goed jaar!

Met vriendelijke groet,
Ahmed El Mesri

xx3

x3

xc

xcx

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken