homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Nieuwjaarsbijeenkomst en feestelijke opening van “Vriendschapshuis-Assadaaka Community”

aOp 11 januari 2018 om 18:30 t/m 20:30 uur. Polderweg 300, 1e etage, 1093 KP Amsterdam vierde Assadaaka Community voor de 28ste keer een Nieuwjaarsreceptie. Al achtentwintig jaar! Dat mag toch zowaar een prestatie heten!

Voor Assadaaka Community wordt 2018 een cruciaal jaar in het kader van professionalisering van de organisatie en het voortzetten van onze activiteiten voor de sociale zwakkeren/verschillende groeperingen in de samenleving / migranten met een handicap of chronische ziekte en hun families.
Het was een bijzonder en geslaagde avond.  Alle bezoekers waren blij en solideer met Assadaaka.
Assadaaka Community in het Vriendschap - Samen maken we een buurt waarin saamhorigheid voorop staat!!!

Hier onder volgt de toespraak van Ahmed El Mesri, hoofdcoördinator Assadaaka Community.

Beste, lieve aanwezigen,

Hartelijk dank voor jullie komst, wat fijn om hier samen met jullie te zijn. Allereerst wil ik iedereen het allerbeste wensen voor het nieuwe jaar.

Dat wij hier nu zo samenzijn, op deze nieuwe locatie van ons Vriendschaphuis… Het is voor Assadaaka Community een bijzonder en belangrijk moment. Na een lange periode van onzekerheid kunnen wij nu vol energie naar de toekomst kijken.  Deze vaste plek betekent voor onze organisatie héél veel. We kunnen nu méér activiteiten uitvoeren, vanuit één locatie, met alle medewerkers op dezelfde plek. Hierdoor kunnen wij buurtbewoners in Oost beter de ondersteuning bieden die zij nodig hebben. Al die mensen die een steun in de rug hard nodig hebben, kunnen nu de hele dag bij ons binnenlopen voor onze activiteiten en hulp. En dat is zo hard nodig.

We vinden het dan ook heel fijn om dit samen met jullie te kunnen vieren vanavond.
Wij willen het Stadsdeel Oost dan ook enorm bedanken voor de mogelijkheid die zij ons hebben geboden om van deze plek gebruik te mogen maken. Veel van onze dank gaat uit naar Jet van Rijswijk en Rick Vermin, die hier aanwezig zijn. Dank jullie wel voor jullie steun en vertrouwen in ons!

Ook wil ik de mensen van de Wethouder Verheijhal bedanken, voor het bijzonder warme welkom hier. We hebben ons hierdoor meteen thuis gevoeld, dank jullie wel!
En zo zijn we hier samen voor een geweldige en positieve start van 2018! Het jaar waarin we samen nog sterker staan. Samen gaan we aan de slag, want samen kunnen we meer bereiken.

Samen en saamhorigheid, dat wensen wij iedereen toe. Een saamhorigheid, waarin we kijken naar de overeenkomsten tussen ons en de ander, in plaats van naar de verschillen.
Juist als het gevoel je bekruipt dat er steeds meer aandacht is voor de verschillen tussen mensen en groeperingen, en dat mensen zelfs bij voorbaat al gediskwalificeerd worden vanwege hun afkomst, religie, opleidingsniveau, sociale status en geaardheid. Juist dán is het belangrijk om duidelijk andere keuzes uit te dragen. Bij Assadaaka is iedereen welkom en wordt iedereen uitgenodigd om zichzelf te zijn. Want een maatschappij waarin wij elkaar kunnen vinden, daar dragen wij allemaal een steentje aan bij.

Wij geloven in je kracht als mens. Wij geloven dat ieder mens het zijne of het hare heeft bij te dragen aan zijn of haar directe omgeving. We nodigen dan ook iedereen uit om actief deel te nemen. Met jouw levenservaring neem je waardevolle ervaringskennis mee, waarmee je anderen kan helpen. Bij Assadaaka kan jij een verschil maken, in het leven van een ander!
Dit jaar gaan wij weer aan de slag, met onze activiteiten en projecten uit de buurt. Zo zullen wij ook dit jaar weer een steentje bijdragen aan gezonder eten en méér bewegen in Oost. Ook zijn we volop bezig met ondersteuning van mantelzorgers, met thema bijeenkomsten, met het inloopspreekuur en natuurlijk ook met de taallessen!

De taallessen stellen migranten, vluchtelingen en iedereen die de Nederlandse taal willen leren of verbeteren, in staat om mee te gaan doen. Om hun kansen binnen de Nederlandse samenleving te vergroten. Een speciaal woord van dank dan ook voor alle vrijwillige taaldocenten en voor Henk Linde, die dit alles al jarenlang op rolletjes laat lopen! Jullie hebben al zo ontzettend veel mensen in de afgelopen jaren geholpen, petje af. Dank jullie wel!

Daarnaast zien wij dat ook ons laagdrempelige inloopsspreekuur een belangrijke ondersteuning is voor velen. Dagelijks kloppen mensen bij Assadaaka aan voor hulp of advies op het gebied van juridische of financiële problemen, gezondheidsproblemen, opvoedingsproblemen, problemen in de privésfeer of op het gebied van verzekeringen of zorgvoorzieningen. Deze mensen hebben het gevoel dat zij nergens anders terecht kunnen met hun vragen. Bij Assadaaka worden zij geholpen door onze vertrouwenspersonen, mensen met ervaringsdeskundigheid. Zij luisteren, begrijpen en ondersteunen. Samen helpen we mensen om weer sterker in hun schoenen te staan. Als je bij Assadaaka aanklopt sta je er niet meer alleen voor, maar samen.

Daarom bieden we ook hulp aan mensen die de eindjes financieel moeilijk aan elkaar kunnen knopen. Bijna iedere dag delen we brood uit. Mensen kunnen dit op komen halen en tegelijkertijd kunnen zij geholpen worden met problemen en vragen waar zij mee zitten, door onze vertrouwenspersonen en stagiaires. Het brood wordt gedoneerd door lokale ondernemers, zoals Bakkerij Yakhlaf, Slagerij Het Lange Mes en door bakkerij Hartog. Wij zijn hen zeer dankbaar, want hier zijn veel mensen enorm mee geholpen. Ook bedanken wij onze vrijwilligers en stagiaires die het telkens weer mogelijk maken om alles uit te kunnen delen aan mensen die het hard nodig hebben. Dank jullie wel!

Ook willen wij onze dank uitspreken aan alle andere organisaties met wie wij zo’n fijne en belangrijke samenwerking hebben, (zoals Gemeente Amsterdam, Samen Wonen Samen Leven, BatjanBuren, Het Nederlands Migratie Instituut (NMI) , Stichting Dynamo Oost , Civic Amsterdam , Cliëntenbelang Amsterdam, De FNV en nog meer). Wij kijken uit naar alle nieuwe plannen die we samen neer zullen zetten.

Aan iedereen die zich inzet voor Assadaaka en ons een warm hart toedraagt, dank jullie wel. Samen maken we een buurt waarin saamhorigheid voorop staat! Een vreedzame buurt, waarin iedereen een plek heeft, waar iedereen op waarde wordt geschat. En waar iedereen op zijn/haar manier een bijdrage levert aan een betere wereld.

Ik wens jullie allemaal een geweldig mooi jaar, samen met ons!

De Vriendschap Community Assadaaka stelt zich ten doel:
Een laagdrempelige organisatie die verschillende groeperingen in de samenleving (de buurt) wil samenbrengen om wederzijds begrip te bevorderen, door een ontmoetingsplek aan te bieden en activiteiten te organiseren. Deze activiteiten dienen de integratie en emancipatie te bevorderen met behoud van eigenheid in persoon en achtergrond.

Voor meer informatie tijdens kantooruren:

ASSADAAKA: Polderweg 300, 1e etage, 1093 KP Amsterdam | Tel:  0647440672 | IBAN: NL22 ABNA 0489 3349 97 | K.v.K. 40.53.87.25 | E. .(JavaScript must be enabled to view this email address)  | W. http://www.assadaaka.nl

b

c

d

n

m

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken