homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Netwerkbijeenkomst: Veilig oud zijn in Amsterdam Oost

civicJaarlijks wordt in juni internationaal aandacht gevraagd voor het signaleren, stoppen en voorkomen van ouderenmisbruik. Naar schatting 1 op de 20 ouderen in Nederland krijgt te maken met misbruik. Daar zitten ook ouderen in Oost onder. Ouderenmisbruik is een onderschat probleem.

Op 14 juni 2018 was er IN GRAND CAFE GENIETEN Oranje-Vrijstaatplein een netwerkbijeenkomst in Amsterdam-Oost. Deze bijeenkomst was bedoeld voor professionals, vrijwilligers en andere actieve bewoners, die voor en met ouderen werken in Amsterdam Oost en voor alle anderen die hier belangstelling voor hebben.

Ook Ahmed El Mesri van Assadaaka Community is gevraagd om een pitch en een praatje te geven over het werk (product) van Assadaaka Community.

Hieronder vindt u de toespraak van Ahmed El Mesri.

Huiselijk geweld en ouderen misbruik

Je zit thuis in de woonkamer en opent jouw mailbox. Je ziet de zoveelste afwijzingsmail op jouw sollicitatie. Weer afgewezen. Weer omdat er zogenaamd kandidaten waren die beter aansluiten. Je voelt de frustratie alweer opkomen. Hoe ga je deze maand jouw kinderen te eten geven? Hoe lang kan jouw vrouw nog alleen voor de kosten opdraaien? Je voelt wanhoop. Het gevoel dat niemand jou begrijpt en het gevoel dat jouw harde werken niet beloond wordt. Langzaam zetten de wanhoop en frustratie zich om in boosheid. Boosheid die je het makkelijkst afreageert op de mensen die het dichtst bij je staan…

De situatie die ik nu schets is een voorbeeld van een vruchtbare bodem voor huiselijk geweld en ouderenmisbruik. Al ruim 28 jaar lang helpt Assadaaka mensen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld. Wekelijks komen er meldingen bij ons binnen, van mensen van verschillende culturen en nationaliteiten. Assadaaka biedt niet alleen een luisterend oor en een veilige omgeving voor beide partijen. Ook zoeken wij naar oplossingen. Dit doen wij niet voor slachtoffer of daders maar samen met hen. Maatwerk en ons eigen product is wat ons werk uniek maakt, door cultuur sensitief te opereren. Stichting Assadaaka helpt mensen met huiselijk geweld en ouderenmisbuik. Wij hebben ervaringsdeskundigen die hulpbehoevenden adequaat kunnen helpen, zij staan er namelijk niet alleen voor.

Wij zijn stichting Assadaaka wij helpen mensen in Amsterdam met hun vraagstuk. De hulpbehoevende kan ons makkelijk vinden en wij doen het middels “mond op mondreclame”. Wij zijn laagdrempelig, makkelijk in omgang en open. Wij creëren een vertrouwde, intieme en bekende omgeving voor hulpbehoevenden. We stellen ons zo op zodat we door onze ervaring en lotgenootschap gelijkwaardig zijn. Wij proberen ons van andere organisaties te onderscheiden door meer tijd te investeren en met veel geduld een veilige omgeving te creëren. Daarnaast proberen wij de zelfredzaamheid van de hulpbehoevenden te vergroten. Wij breken taboes door, door zelf taboes en moeilijke onderwerpen te bespreken en bespreekbaar te maken. Dit doen we door bijeenkomsten en dialogen te houden met onze buurtgenoten. 

Dank u wel.

Voor meer informatie tijdens kantooruren:
ASSADAAKA: Polderweg 300, 1e etage, 1093 KP Amsterdam | Tel:  0647440672 | IBAN: NL22 ABNA 0489 3349 97 | K.v.K. 40.53.87.25 | E. .(JavaScript must be enabled to view this email address)  | W. http://www.assadaaka.nl

cs

cd

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken