homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Mooie reactie van een lezer/volger van Assadaaka Community

aN.a.v de flyer over meldpunt zorgen voor de samenleving is onderstaande reactie ontvangen. We vinden dit een mooi bericht en willen het daarom plaatsen, met toestemming van de schrijfster.

‘Discriminatie heb ik al heel lang in mijn leven last van, al vanaf dat ik nog heel jong was en nu nog steeds. En nu denk je vast waarom, nu discriminatie komt in vele vormen, en ik ervaar discriminatie omdat ik een buitenlandse achternaam heb, en omdat ik nooit een slank persoon ben geweest.

Dus ik kan me heel goed verplaatsen in personen die dit ervaren, want discriminatie is een van de meest walgelijke ervaringen waar de mens ongevraagd maar mee moet dealen.

Hoe ik er mee deal, is de boodschap die ik graag deel, in de hoop dat velen op die manier deze emotionele ballast leren naast zich te dragen in plaats van dat het een strijd in de mens zelf wordt, want daar wordt men niet echt gelukkig van, maar eerder verdrietig, onzeker en boos. En het is ook heel makkelijk deze kant op te schieten want het zijn terechte emoties. Niemand heeft tenslotte het recht om een ander te discrimineren om welke reden dan ook. Maar ik bedacht me, word ik hier nu echt gelukkig van om met deze gevoelens te blijven sparren? Nee, daarmee zou ik juist aan mijn positieve zelf voorbijgaan en de enige zijn die daarmee mezelf nog harder treft dan diegene die discrimineert. En daarom ben ik mijn gedachten lang geleden al gaan draaien door me te bedenken dat ik mijn (vijanden) dankbaar moet zijn voor de lessen in geduld en verdraagzaamheid, en waarom dan ook niet dankbaar voor de lessen van wat xenofobie inhoud en ik blij ben om gezegend te zijn met een gezond verstand en gevoel van rechtvaardigheid.

Voor mij is immers een ieder gelijk en uniek in zijn of haar eigen persoon. Xenofobie wat letterlijk betekend dat mensen een irreƫle angst hebben voor alles wat vreemd of anders is, is dus eigenlijk een ziekte. En ziektes moeten bestreden worden en in dit geval kunnen we dat in de eerste instantie alleen maar doen door zaadjes in te planten welke tot andere gedachtes kunnen leiden en waardoor mensen hopelijk kunnen gaan inzien waar ze mee bezig zijn.

De activiteiten die u als hart van de Assadaaka Community inzet om dit onderwerp bespreekbaar te maken is geweldig en ik hoop dat veel mensen hier gebruik van zullen maken zodat zij zich gesteund kunnen voelen. Want op papier is in NL alles zogezegd zo goed geregeld maar laat het in de praktijk vaak te wensen over. Veel succes met al het goede werk.’

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken