homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Minister van Middelkoop tot Defensie ...

... zou het nog geen twee nachten uithouden in het leger. Ook vindt hij zichzelf te oud om rangen en standen uit zijn hoofd te leren.

Eimert van Middelkoop is nooit bij het leger gegaan, omdat hij een soort van ‘allergie’ ontwikkeld heeft jegens gezag en omdat hij eigenwijs is. Hij zou er doodongelukkig worden. Ook liet hij ons weten, dat ofschoon zijn broer homoseksueel is, deze ook niets van het homohuwelijk moet hebben en verbood hij zijn ‘jongens’ in uniform gekleed deel te nemen aan de botenparade van de Gay Pride, afgelopen zomer

Hij is gek op God en neemt deze dagelijks mee in de Tweede Kamer en hij begrijpt dan ook niet, hoe mensen zonder geloof structuur kunnen geven aan hun leven. Voor hem zijn geloof en werk één kant van de medaille

De andere kant van de medaille liet hij tijdens zijn laatse bezoek aan Afghanistan zien:

De overheid heeft de zwaardmacht en moet ons beschermen tegen het kwade. De ‘krachten van het kwaad’ - de taliban bijvoorbeeld- moeten worden ‘uitgespuwd’. Wat zou ik graag een keer vrij rond willen lopen op z’n vooruitgeschoven post. Dat is de avonturier in mij.


Citaten Van Middelkoop: Vrij Nederland, nummer 39 pagina 37

Gepost door Tess Jungblut
Cafe • (2) CommentaarPermalinkDe overheid heeft de zwaardmacht en moet ons beschermen tegen het kwade. De ‘krachten van het kwaad’ - de taliban bijvoorbeeld- moeten worden ‘uitgespuwd’.

Wellicht is de dag van de geweldloosheid een mooie kans voor de minister van defensie, om eens na te gaan of hij zich voortaan wat minder ‘euforisch’ kan uitlaten:

http://www.zeeburg.nu/agenda/comm/dag_van_de_geweldloosheid/

Ik zou echt wel benieuwd zijn naar de reactie van Ghandi ...

Posted by Tess  on  09/28  at  08:22 AM


Dat zijn inderdaad wel opmerkelijke formuleringen voor een minister van defensie.

Posted by Jan Hollander  on  09/28  at  08:34 AM


Naam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken