homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Milli G?r?ş op strafbankje

De Turkse, islamitische stichting Milli G?r?ş (Nationale Visie) is door burgemeester Cohen onlangs op het matje geroepen. De stichting voorspelde een oproer onder moslims als de vergunning voor de westermoskee zou worden geweigerd, en vreesde dat de demonstratie uit de hand zou kunnen lopen. De uitspraken van de nieuwe voorzitter Fatih Dag, vallen bij de Amsterdamse partijen van links tot rechts verkeerd. Zowel Flos (VVD-gemeenteraadslid) als de Keijzer (PvdA) vatten de uitlatingen op als dreigingen met indirect geweld.

De westermoskee is een project van stadsdeel de Baarsjes, woningcooperatie het Oosten en Milli G?r?ş. Het pand is ontworpen door het Frans-joodse echtpaar Breitman. Het ontwerp heeft de vorm van een moskee en is qua materiaal en stijl geent op de Amsterdamse School.

Na het vertrek van de gematigde leider Haci Karacer en enkele medestanders, onderging de stichting een ruk naar religieus rechts. Dat baarde Het Oosten zo veel zorgen, dat het zich terug heeft getrokken uit het project zolang er geen duidelijkheid is over de rol van het Keulse hoofdkwartier in de nieuw te bouwen moskee. Sindsdien ligt het project stil en houden de zorgwekkende berichten aan. Zo zou de stichting gelieerd zijn aan de Moslimbroederschap. Op zijn website distantieert de stichting zich er openlijk van.

http://www.milligorusnederland.nl/ (tevens bron afbeelding)
http://nl.wikipedia.org/wiki/Westermoskee/
http://www.parool.nl/nieuws/2007/MEI/21/ams1.html/

Gepost door ZaZkia
Cafe • (4) CommentaarPermalinkwat is de link met Zeeburg ?

Posted by Evert  on  05/22  at  08:54 AM


Zucht, het is gepost in de weblog cafe, ik snap ook niet waarom de comment zijlijn nu niet bruin maar paars is, maar t is toch stom om dat ook iedere keer te moeten uitleggen wat t verband is met Zeeburg, t is een stukje dat iemand in Zeeburg interesseert, das toch genoeg, het schijnt verder dat we dezelfde burgemeester hebben. Die eerder ook uitlegde dat de moslimbroeders eigenlijk helemaal niet zo extremistisch zijn en nu weer zegt dat Milli Gorus al te ver gaat.
Hier in de IB zit een hoop van MG-doelgroep. en hopleijk niet teveel moslimbroederschap. Maar als we Cohen mogen geloven, valt t alles best mee, afgezien even van dat ze nu met geweld dreigen.

——————————————————————————————
I wasted time and now doth time waste me.
——————————————————————————————

Posted by ZaZkia  on  05/22  at  09:40 AM


En nu we eronder in het paars gereageerd hebben gaan de links naar het bruine stukje fout. long face

Klik op deze link als je de pagina zonder opmaak ziet:
http://www.zeeburg.nu/cafe/comm/milli_goerue_op_strafbankje/

——————————————————————————————
I wasted time and now doth time waste me.
——————————————————————————————

Posted by ZaZkia  on  05/22  at  09:54 AM


Evert, misschien is er wel een zeeburgse familielid wink

Verder is er een soort van afspraak dat interessante items die zich niet in Zeeburg afspelen wel op zeeburg.nu mogen staan en dan het liefst op de pagina caf? in de trant van daar wordt heel wat af gel….. hahahaha .... .

Erge heftige dingen die ons allen aangaan, zoals een ramp,  mogen wel op de voorpagina of zoiets toch?

Posted by Tess  on  05/22  at  03:16 PM


Naam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken