homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Meer jeugd zoekt hulp wietverslaving

imageSteeds meer jongeren zoeken hulp om van hun cannabis-verslaving af te komen. Hoewel het aantal tieners dat hasj of wiet gebruikt al jaren stabiel is, stijgt het aantal jongeren tussen de twaalf en de twintig jaar dat hulp zoekt bij de verslavingszorg. Nu zijn dat er ongeveer 1.100, dat is een verdubbeling ten opzichte van 2001.

Steeds meer jongeren zoeken hulp omdat het gehalte van de werkzame stof thc (tetrahydrocannabinol) de laatste jaren is toegenomen. Wiet met een hoog thc-gehalte is volgens Susanne Wegen, psychologe en afdelingshoofd verslavingskliniek Mistral te Den Haag, te vergelijken met harddrugs. “Gebruikers moeten daarom niet alleen geestelijk, maar ook lichamelijk afkicken. Met zweten, trillen, slecht slapen en spierpijn als verschijnselen. Soms is bij het ontwennen van cannabis medicatie nodig. Het afkicken van cannabis wordt erg onderschat.”
Bron NRC, 9 april.

Gepost door Jan Hollander
(1) CommentaarPermalinkwhite widow… gulp  zo is mij verteld… Maar het klopt wel we hadden ooit op school in de vierde uhm uhm 1996 of zo… een opgedrongen bijeenkomst over wie er geblowd had en er waren maar 4 van de tachtig *waaronder ik natuurlijk8-/ * die aan zoiets niet meededen. Ik schrok me echt lens.
En die man van de Jellinek vond t allemaal maar doodnormaal.
Dat kan toch niet zomaar kunnen? Je hoort toch ook te horen dat je uit moet kijken op zijn minst en dat het voor risicogroepen echt gevaarlijk is. Dat iemand gebruikt nou okay een volwassen iemand moet dat zelf maar weten maar in de zaal zaten echt alleen maar kinderen van rond de 15. 
Zeker niet nu ondertussen dat thc maar toeneemt en toeneemt, ooit moet het ophouden, dat afschuwelijke genormaliseer althans.

Posted by zazkia  on  04/09  at  11:52 PM


Naam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken