homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Mantelzorgbrunch bij Assadaaka

vv.Mantelzorgers staan altijd klaar voor een ander. Daarom nodigde Assadaaka mantelzorgers uit voor een heerlijke brunch. Zo zetten wij hen een keer in het zonnetje voor de ‘Dag van de Mantelzorger’ op 11 november. Het was een succes, met heerlijke hapjes, muziek en zang door onze speciale gast, si Idriss Chekara Emrane. We zijn de brunch gestart met ‘Zorg je Fit’, even de spieren los maken, zodat mantelzorgers ook goed voor zichzelf zorgen!

Er waren wel 60 deelnemers, die in totaal bij deze geslaagde mantelzorgbrunch langs zijn geweest. Het was een zeer geslaagde dag, voor iedereen die voor een naaste uit het gezin, de familie, de buurt of een kennis zorgt. Samen zorgen wij voor elkaar. Assadaaka Community wil al onze mantelzorgers eens extra in het zonnetje zetten, zodat we goed voor elkaar kunnen blijven zorgen!
We startten met Zorg je Fit, omdat goed zorgen voor jezelf extra belangrijk is als je zorgt voor een ander. En sportief bewegen houdt je fit! Na deze sportieve start gingen we met elkaar genieten van een ontspannen mantelzorg-brunch!

Iedereen uit Oost, Indische Buurt, de Dapperbuurt, iedereen was welkom bij onze heerlijke, gezonde, gezellige en sportieve brunch!

Petje af en veel dank aan alle vrijwilligers die zich hebben ingezet tijdens dit evenement!

Hieronder kun je de toespraak van Ahmed El Mesri tijdens Mantelzorgbrunch lezen.

Beste, lieve aanwezigen,

Iedereen hartelijk dank voor jullie komst, op deze bijzondere bijeenkomst. Gisteren was het de nationale Dag van de Mantelzorger en dat vieren wij vandaag met een heerlijke brunch, om jullie in het zonnetje te zetten. Want samen zorgen wij voor elkaar.

Mantelzorger, dat zijn wij eigenlijk allemaal. Het betekent ‘het één op één zorgen voor een naaste’. Dat doen we gewoon voor elkaar. Maar door de participatie maatschappij wordt ook steeds meer van mensen verwacht dat zij voor elkaar zorgen. Mantelzorg is een beetje een formele term, voor iets wat eigenlijk vanzelfsprekend is. Veel mensen herkennen zich niet zo in de term mantelzorg, terwijl zij wel mantelzorger zijn. Het is goed om te weten dat er ook ondersteuning is voor mantelzorgers vanuit de gemeente Amsterdam. Zo is er bijvoorbeeld tegemoetkoming in OV kosten. En als mantelzorger kan je tussen 10 en 30 november, met je DigiD, het mantelzorgcadeau aanvragen. Dat is een VVV cadeaubon. Daarmee wil de gemeente Amsterdam iedereen die voor elkaar zorgt extra bedanken. Bij Assadaaka kunnen wij helpen met het aanvragen hiervan.

Het is goed om stil te staan bij jullie kracht en doorzettingsvermogen. Want het is mooi en bijzonder dat jullie dit met elkaar doen. Want mantelzorgen kan ook zwaar zijn, zeker als je het gevoel hebt dat de zorg op jouw neerkomt, dat je er alleen voor staat. Vermoeidheid, last krijgen van fysieke klachten en ook sombere gedachten kunnen dan best voorkomen. Dan is het een goed moment om met elkaar in gesprek te gaan. Kom dan zeker even langs, om samen te zoeken naar oplossingen en voor een luisterend oor. Bij Assadaaka sta je er niet alleen voor!

We beginnen deze ochtend met ‘Zorg je Fit’! Want bewegen is gezonder dan je zou denken. Het is niet alleen goed voor je lichaam, maar je gaat je er ook beter door voelen. Dat komt door hormonen die vrijkomen als je beweegt. Meer bewegen helpt je niet alleen aan een fitter lichaam, maar ook minder sombere gedachten. Dus… Laten we starten!

En daarna genieten van een heerlijke, gezonde en boven alles gezellige brunch!

Dank jullie wel!

Voor meer informatie: http://www.assadaaka.nl of .(JavaScript must be enabled to view this email address)

oo

oo..

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken