homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

#LITERAIR #WIJKCAFÈ #DRUK #BEZOCHT

x x4De #Assadaaka #Community lanceert in de maand mei 2022 het LITERAIR CAFÈ. Onder het genot van een kopje koffie lezen we samen een tekst uit de Nederlandse literatuur. Samen lezen brengt #verbinding, onder het genot van een kopje thee in goed gezelschap.

De deelnemers kunnen hun Nederlandse taalvaardigheid en woordenschat vergroten en zelf actief deelnemen door zelf een tekst deel voor te lezen. Samen bespreken we de essentie van het gelezen boekwerk.

De eerste maal gaan wij in op het boek Het Beloofde Land & In Afrika geschreven door auteur Adriaan van Dis. Tevens oefenen we op deze de mondelinge uitdrukkingsvaardigheden in een sociaal veilige omgeving. Gespreksleider: Rabbijn Simon Bornstein.

We stellen onszelf vragen; wat heeft de auteur bedoelt? Wat is zijn professionele en persoonlijke achtergrond? Welke gevoelens komen bij de deelnemer omhoog? Het LITERAIR WIJKCAFE brengt verbinding en kennisuitwisseling tot stand in een fijne sfeer.
———————
In het besproken boek In het Beloofde land & In Afrika, portretteert auteur Van Dis op smakelijke wijze de in isolement levende mensen. Hij brengt de Zuid-Afrikaanse samenleving onder apartheidsregime op opmerkelijke wijze in beeld. Onbekende beelden en belevenissen verlevendigen de verhaallijn.

Ook gaat Van Dis de grens over, waar hij beland in de burgeroorlog van buurland Mozambique. Hier wordt de reizende schrijver geconfronteerd met de dood en misdaden van gewapende bendes. De vergeten oorlog in Mozambique wordt aan de vergetelheid onder Nederlandse lezers ontrukt, wordt confronterend in beeld gebracht.

Het boek telt 287 pagina’s en omvat geen afbeeldingen.
Hardcover. ISBN : 9789029057240
——————————
Adriaan van Dis is een van de meest prominente levende intellectuelen van ons land. Tevens is hij , televisiemaker en auteur. Voor zijn gehele oeuvre ontving Adriaan van Dis de Nederlandse literaire oeuvreprijs vernoemd naar de dichter Constantijn Huygens.

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken