homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Laten we ze niet vergeten

bn“Laten we ze niet vergeten,” zei 10-jarige Yasmine El Mesri, tijdens de Dodenherdenking bijeenkomst op 4 mei 2017 op het Ceramplein. Yasmine las de namen en leeftijden voor van kinderen die uit de Indische Buurt zijn weggevoerd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het was een indrukwekkend moment, waarop deze kinderen en hun families en andere oorlogsslachtoffers door aanwezigen werden herdacht.

Stil staan
Samen met diverse buurtorganisaties organiseerde Assadaaka Community, in samenwerking met Stichting Onze Hoop en Stichting Coexistence, de 4 mei Dodenherdenking, met als thema ‘Geef de Vrijheid door’. Ieder jaar zijn er méér mensen, die samen komen om te herdenken. Dit jaar waren er meer dan honderd aanwezigen. Stad- en buurtbewoners van alle achtergronden en religies, vluchtelingen en nieuwkomers, kwamen samen om stil te staan de gruwelen van de oorlog, om stil te staan bij de waarde van vrijheid.

558 stenen

Ook was er aandacht voor het initiatief van 558 struikelstenen in de Indische Buurt. Initiatiefnemer Rogier Schravendeel heeft 558 namen kunnen achterhalen van mensen uit de Indische Buurt met een Joodse achtergrond, die zijn omgekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Met de struikelstenen blijven zij in herinnering. Ook vroeg Rogier Schravendeel aandacht voor onderlinge cohesie. “Wanneer wij ons beseffen dat wij allen broeders en zusters zijn, dan zal zoiets hier in deze buurt nooit meer gebeuren.”

Muziek en vredesboodschappen
Muzikant Rikkert van Huisstede droeg een gedicht en samen met Obbay Salloum muziek voor. Er waren diverse vredesboodschappen en toespraken, onder andere door Ahmed El Mesri van Assadaaka Community en door Salih Türker van Diversiteitsland. Het was een bijzondere, indrukwekkende breed gedragen bijeenkomst, waarin alles wat ons verbindt op de voorgrond stond.

Voor meer informatie tijdens kantooruren:
ASSADAAKA: Palembangstraat 52, 1094 TK Amsterdam | Tel:  0647440672 | IBAN: NL22 ABNA 0489 3349 97 | K.v.K. 40.53.87.25 | E. .(JavaScript must be enabled to view this email address) | W. http://www.assadaaka.nl
nhnjvs

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken