homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Laatste ontbijtsessie bij Assadaaka Community

kkbbLaatste ontbijtsessie van 2019 op 30 december 2019. 

Dhr. Ahmed El Mesri hield een korte toespraak om iedereen allereerst een goed en educatief jaar in verbinding toe en sprak daarna over de diverse presentaties die in 2019 tijdens de ontbijtsessies waren gegeven, waarvan een paar extra impact hadden.

Naast de presentaties tijdens de ontbijtsessie, waren er ook speciale middagen waar een presentatie werd gegeven. Zo waren er ook presentaties van Politie, Brandweer, het vrouwenhuis De Kat etc naast eigen presentaties over hele diverse onderwerpen van instructie over tegengaan van koolmonoxidevergiftiging, brandpreventie, de meldcode huislijk geweld, digitale inclusie, leven met een partner met een psychische aandoening, de nieuwe zorgverzekering, de nieuwe wet orgaandonorschaap, bloed donorschap, de mantelzorg ondersteuning, etc. etc. (niet) te veel om op te noemen.

Niet alleen een opzienbarend onderwerp of een onderwerp wat heel dichtbij huis ligt in herkenbaarheid of het eigen centrale thema Armoede en eenzaamheid in het humanistisch werkveld van Assadaaka bracht de mensen met elkaar in gesprek. Het bleek namelijk ook, dat als een presentatie uit de losse pols werd gegeven, dat er dan ook meer dialoog en interactie met alle aanwezigen aan de ontbijttafel was, dan als een presentatie statisch werd voorgelezen al dan niet met een visueel onderdeel op het projectie-scherm. Er is door de losse vorm van presenteren meer ruimte voor directe vragen tussendoor, waardoor er gemakkelijk meer communicatie ontstaat in reacties op een antwoord na een gestelde vraag van andere aanwezigen tijdens de Assadaaka-ontbijtsessies, waarmee er echt meer dialoog in interactie ontstond.

Deze bevinding van interactie in presentatie willen we in 2020 verder uitdiepen. Ook willen we ook gastsprekers uitnodigen over diverse onderwerpen, die menselijk en / of maatschappelijk een gedeeld belang hebben voor de aanwezigen bij het ontbijt. Heeft u zelf een onderwerp of kent u iemand die een interessant of belangrijk onderwerp bij Assadaaka in dialoog in de bekendheid wilt brengen, schroom niet en stel het voor aan Dhr. Ahmed El Mesri of stuur een mail aan .(JavaScript must be enabled to view this email address). Wij kunnen ook ondersteuning bieden indien gewenst tijdens de te geven presentatie.
Dus heeft u een idee voor een presentatie neem dan gerust contac met ons op. Voor het moment wensen we iedereen een gezond en vredig nieuwjaar 2020 toe.

Verslag: Siegfried van Hoek.

http://www.assadaaka.nl of .(JavaScript must be enabled to view this email address)

1

bbbk

bbkkk

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken