homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

KPN schrapt 8000 banen

KPN zegt in 2010 het traditionele telefoonnetwerk vaarwel. De overstap naar ip-netwerken gaat ongeveer achtduizend banen kosten. 

KPN wil in 2010 helemaal zijn overgestapt op glasvezelnetwerken waarbij snelheden tussen de 30 en 50 Mbps worden geboden, dat zegt Eelco Blok, verantwoordelijk voor de operationele activiteiten van de divisie Vast bij KPN, in een interview met het Duitse weekblad Wirtschaft Woche.

Om deze overgang te realiseren, wil KPN tot 2010 tussen de 1 miljard en 1,5 miljard euro investeren. Het einde van het oude telefoonnetwerk betekent ook dat KPN tot 2010 ongeveer achtduizend banen gaat schrappen. Dat is de helft van het totaal aantal mensen dat bij de divisie Vast van KPN werkt.

“Met de nieuwe netwerken zijn de huidige telefooncentrales overbodig. Dat scheelt heel veel in de kosten. Ook hebben we minder technici nodig”, vertelt Blok in het interview. De overgang naar digitale netwerken is volgens hem nodig om het verlies van klanten met een vast telefoonabonnement tegen te gaan.

“In de toekomst kunnen we alleen blijven bestaan als we zoveel mogelijk all-ip-diensten bieden, van internettelefonie tot ip-televisie, aan onze particuliere en zakelijke klanten.”

Volgens Blok moet KPN tegenwoordig niet meer alleen concurreren met telecombedrijven en kabelaars. Steeds meer krijgt het bedrijf te maken met concurrentie van it-dienstverleners en bedrijven als Google, Yahoo en Apple. “We zullen onze positie in de communicatiemarkt verdedigen”, aldus Blok.

Door Edwin Feldmann /webwereld 05-02-07

Gepost door Tess Jungblut
Cafe • (2) CommentaarPermalink“?We zullen onze positie in de communicatiemarkt verdedigen?, aldus Blok.cool hmm

Het lijkt wel oorlog!

Posted by Tess  on  02/06  at  08:56 PM


Trouwens wel typisch dat getal 8000. In de Bijlmer willen ze nu ook al 8000 bomen gaan kappen!

Zie: http://www.zeeburg.nu/cafe/comm/achtduizend_bomen_weg_in_bijlmerpark/

Posted by Tess  on  10/21  at  01:17 PM


Naam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken