homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Klaroenstoot

Niks geen hoempapa-tempo en kleverige teksten, die zo kenmerkend zijn voor de Duitse schlager. Marianne Rosenberg maakt zich met een heldere klaroenstoot onsterfelijk.

Net als ‘I will survive’ is ‘Ich bin wie du’ min of meer opgeeist door de home-scene. Het eerste nummer mag dan het lijflied zijn geworden, de megahit van Marianne Rosenberg uit 1976 blijft van iedereen en mag wat ons betreft op elk willekeurig moment opgezet worden. De productie heeft na 30 jaar niks van zijn directheid en sprankeling verloren en de stem van Marianne priemt er loepzuiver doorheen.

We spreken de 51 jarige vedette in een studio waar ze net de fotograaf heeft weggegjaagd, omdat die het waagde te vragen of ze haar bloesje wilde uit trekken. Marianne blaast als een kat en roept ‘Ich bin nicht wie du!’.

Verslaggever Julius Pastel noteert: ‘Ik hoef geen belangstelling voor mijn boezem’, hijgt ze boos. ‘Ik wil dat mensen naar mij kijken, omdat ik een goede stem heb.’ Tja, de Duitse nachtegaal is blijkbaar een beetje in de war. Wat valt er nou te zien aan een goede stem?

Bron: Veronica gids nr. 39 (komende week).

Gepost door Jan Hollander
(3) CommentaarPermalinkWat is een klaroen?

——————————————————————————————
I wasted time and now doth time waste me.
——————————————————————————————

Posted by ZaZkia  on  09/28  at  03:23 PM


Ik waardeer de aandacht voor Marianne enorm, omdat ik maar liefst vier elpees van haar in mijn bezit heb, nl. Lieder der Nacht (1976), Tr?ume (1973/1974), War es wirklich gestern (1977) en Ich bin wie du (1975/1976), waarvan ik er diverse nog regelmatig draai. Geheim achter Marianne’s suksessound in de jaren zeventig was overigens het duo Heider/Heilberg, met vooral producer Joachim Heider, dat bijna alle nummers voor haar rekening nam.

Een klaroen is een trompet.

Nog meer Marianne Rosenberg-fans op de site?

Posted by Rogier Schravendeel  on  09/28  at  04:46 PM


Rogier, deze was speciaal voor jou tongue wink

Posted by Jan Hollander  on  09/28  at  06:09 PM


Naam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken