homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Karakter heeft niets met sterrebeeld te maken

De aard van iemands karakter heeft helemaal niets met zijn geboortedatum of sterrebeeld te maken. Onderzoekers van de Deense universiteit van Aarhus hebben de resultaten van meer dan 15.000 persoonlijkheidstesten via de computer vergeleken.

“Volgens onze bevindingen bevat een stripverhaal meer waarheid dan de welbekende wekelijkse of dagelijkse horoscopen”, zei Peter Hartmann, ??n van de onderzoekers.

Hartmann liet zich niet uit over de vraag of alle astrologische theorie?n de prullebak in kunnen. “We hebben alleen vastgesteld dat de relatie tussen sterrenbeelden en karakters nihil is”, aldus de onderzoeker.

Bron: ANP.

Gepost door Jan Hollander
(16) CommentaarPermalinkIk heb in de trein wel eens met iemand gesproken die oprecht geloofde dat de kruiswoordpuzzel in de krant toekomstvoorspelende waarde had. Maar dan moest je dat uiteraard wel kunnen lezen ...

Ik heb eerlijk toegegeven dat ik dat nog niet kon ... ohh

Posted by Jan Hollander  on  04/28  at  06:10 AM


Die Denen cheese
Eerst plaatsen ze cartoons met een beeldspraak waar heel wat mensen over vielen.

Nu weer tonen ze aan dat astrologie minder waarheid bevat dan een stripverhaal.

Ik zou zeggen, nu doorpakken, jongens….

Nee bij mij kunnen ze niet meer stuk, mensen naar mijn hart. De revival of de Vikingen. Stoer!.....

Posted by ijstaartindeoven  on  04/28  at  08:24 AM


Ja, laat die Denen maar schuiven.

Posted by Jan Hollander  on  04/28  at  12:18 PM


Wat ik me kan herinneren van de doorsnee persoonlijkheidstest is dat die de reinste nonsens is.

Posted by Tess  on  04/28  at  07:16 PM


Ik vraag me dan ook af waar dit onderzoek nu werkelijk aan wil bijdragen? Of beter gezegd, heeft aan bijgedragen! wink

Posted by Tess  on  04/28  at  07:17 PM


Het gaat hier dacht ik niet om een persoonlijkhedstest maar om de mythe rond astrologie. Een persoonlijkheidstest is geen nonsens, al geef ik toe dat alle mensen die nu leven en ooit geleefd hebben (15 miljard of zo, het is druk in het vagevuur) niet gelijk zijn. Maar overeenkomsten zijn er wel. En daar wordt op velerlei plaatsen handg gebruik van gemaakt. Vooral in de marketing wordt druk gesegmenteerd met veel positieve resultaten. Dat segmenteren vind ook plaats bij astrologie. eerst in 12 tekens van de dierenriem en zo verder. Op zich is dat niet verkeerd dat segmenteren. Maar wat heb je aan sommige segmenten die je kunt maken. Neem eens een segmentering op kleur. Beoordeel eens je medemens op huidskleur, wat kun je daar mee. Nou bijvoorbeeld een insteek voor een verzekeringsmaatschappij om een vergoeding te geven voor hoorapparaten in een andere kleur dan lelieblank. Ken je de reclame nog?. Het lijkt mij inderdaad erg prettig voor de gekleurde medemens.
Het kan ook overdreven worden, zo schreef HvH vroeger altijd liedjes die steevast een hit werden, maar muzikaal erg weinig bijdroegen. Puur op een persoonlijkheid geschreven. En horoscopen ach. Ga eens naar een commerciele teletekst kijken, daar wordt je maar opgeroepen om zo’n nummer te ellen voor je persoonlije horoscoop, ik wed dat er velen zijn die het doen. Ook veel tijdschriften kennen of kenden, ik hou me niet zo met televiziers en libelles en zo bezig publiceren horoscopen die toch gelezen worden. Wat beweegt nou mensen om zo’n ding te lezen en wat is het waarheidsgehalte? Dat is onderzocht nu en daar is niks verkeerds aan. Ik zou het gehele onderzoek wel eens willen doorspitten. En zoals al in een eerdere posting aangegeven. Ik ben zeer benieuwd naar de “normen en waarden” effecten en de geschiedkundige juistheid uit en van religieuze boeken.

Posted by ijstaartindeoven  on  04/29  at  08:36 AM


Het onderzoek is gepubliceerd in de mei-editie van het psychologisch vakblad: Personality and Individual Diffferences.

Posted by Jan Hollander  on  04/29  at  08:40 AM


Nou, als je een exemplaar hebt, graag je oranje t-shirt uittrekken en achter de scanner kruipen.

Posted by ijstaartindeoven  on  04/29  at  09:54 AM


Astrologie is eigenlijk een karakterleer van duizenden jaren oud. In een horoscoop staan tal van karakter eigenschappen.
Wie de horoscoop leest mag zelf bepalen welke eigenschappen op hem of haar van toepassing zijn. Het nadenken over je karaktereigenschappen werkt louterend.

Geef me je geboortedatum en ik zal een horoscoop op de PC voor je uitdraaien. Vergeet wat de sterren te vertellen hebben, ben ik benieuwd naar je mening over de inhoud van de horoscoop.

Posted by Robert van den Heuvel  on  04/29  at  11:35 AM


Verband tussen geboortemaand en risico zelfdoding

Wie in de lente of het begin van de zomer is geboren, heeft een grotere kans door zelfdoding om het leven te komen dan wie in de herfst ter wereld is gekomen. Dat concluderen twee Britse wetenschappers uit een onderzoek naar bijna 30.000 gevallen van zelfdoding in de periode van 1979 tot 2001 in Engeland en Wales.

Vrouwen die in april, mei of juni zijn geboren lopen 29,6 procent meer risico dan seksegenoten die in de herfst en in het begin van de winter zijn geboren. Bij mannen is dat percentage 13,7. De resultaten van het wetenschappelijk onderzoek - het omvangrijkste dat ooit naar dit onderwerp is gehouden - zijn gepubliceerd in het meinummer van de British Journal of Psychiatry.

Verklaring

Onderzoekers Emad Salib en Mario Cortina-Borja zeggen in het wetenschappelijk blad dat zij niet precies weten waarom in de lente en vroege zomer geboren mensen een groter risico lopen. Als mogelijke verklaring noemen zij het feit dat in deze maanden geboren mensen vaker dan gemiddeld lijden aan alcoholisme, depressie en stemmingsstoornissen.

Uit eerdere onderzoeken is al gebleken dat er verbanden bestaan tussen de periode waarin iemand geboren is en bepaalde vormen van kanker en hartziekten. Zo hebben onderzoekers ontdekt dat wie in december geboren is een grotere kans heeft op schizofrenie, de ziekte van Alzheimer, epilepsie en de ‘slaapziekte’ narcolepsie.

Seizoensbeleving

Onderzoeker Salib, die psychiater en universitair docent is in Liverpool, zei dat de vooruitzichten voor de gezondheid van baby’s te maken kunnen hebben met hun seizoensbeleving in de baarmoeder. “Terwijl het embryo zich in de baarmoeder ontwikkelt, zijn de hersenen erg gevoelig voor veranderingen in de toestand van de moeder, zoals infecties en zelfs temperaturen.?

?Dat kan effect hebben op de manier waarop de hersencellen worden geordend. Wij worden allemaal gelijk geboren, maar sommigen van ons zijn kwetsbaarder dan anderen voor sommige ziektes.”

bron: NU.nl

Posted by Robert van den Heuvel  on  05/02  at  01:26 PM


@horoscopen werken louterend….

Het placebo effect werkt ook , zullen we daarom gewoon tussen de reguliere medicijnen placebo’s verkopen? Scheelt een hoop geld en mensen genezen er net zo goed van.

Overigens hoe kom je erbij dat denken over je karakter louterend werkt? Daar zou ik dan ook wel een onderzoek over willen zien. Ik kan me voorstellen dat het voor een hoop mensen die zichzelf een wat mij betreft onwenselijk karakter aan hebben gemeten, helemaal niet louterend werkt.

Bijvoorbeeld iemand die heel zichzelf heel goed vindt en dat graag bevestigd ziet in mededelingen als: “maagd: vandaag bevindt uw huis zich op jupiter en bent u in een uitstekende bui. Mensen komen bij u om hulp vragen en u weet als geen ander hoe daar mee om te gaan.”.
Nou dat kan dan louterend werken voor iemand die zijn ego toch al ter hoogte van jupiter wist, maar wat mij betreft leest ie die onzin dan beter niet.

——————————————————————————————
I wasted time and now doth time waste me.
——————————————————————————————

Posted by ZaZkia  on  05/02  at  01:42 PM


Precies! Het draait bij astrologie minder om de sterren, maar om de karakterleer. Astrologie gaat om het stellen van de vraag… en inderdaad niemand vindt zichzelf een lul.

Posted by Robert van den Heuvel  on  05/02  at  01:52 PM


Nou, ik weet vrij zeker dat die laatste veronderstelling van je niet klopt, Rob.

——————————————————————————————
I wasted time and now doth time waste me.
——————————————————————————————

Posted by ZaZkia  on  05/02  at  02:37 PM


Ken jij mensen die zichzelf een lul vinden? Ik stel de vraag in het kader van de aktie: “Wat voor eikel ben jij?”

Posted by Robert van den Heuvel  on  05/02  at  02:56 PM


Wat ben ik toch een lul, dat ik niet eerder gereageerd heb op het onderzoek naar zelfdoding bij mensen die in een bepaalde tijd geboren worden.
De mensen die in de genoeme tijd geboren werden zijn door de draagtijd verwerkt in de periode zomer tot kerst. En dat zij de meesten. Ga maar eens op de poepdoos zitten en onderwerp uw verjaardagskalender eens aan een onderzoek. In welke maanden staan de meeste namen…
Aha.
Nou dan kunnen er een aantal extra vragen aan de onderzoeksvraag worden toegevoegd.

Posted by ijstaartindeoven  on  05/02  at  03:17 PM


Ik kom uit op ex equo -hoe schrijf je dat?- twee in april wink  en twee in september wink
Rammen en maagden dus.
en rob, heb je die tegenactie website van de SP al gezien? ik ben de url kwijt.

——————————————————————————————
I wasted time and now doth time waste me.
——————————————————————————————

Posted by ZaZkia  on  05/02  at  04:26 PM


Naam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken