homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

JURISTEN SCHITTEREN TIJDENS THEMA-LUNCH

dr5Assadaaka Community is een multiculturele vereniging, met iedere maandag en vrijdag thema bijeenkomsten, met een gezond en gezellig ontbijt of een lunch. Op vrijdag 16 november werd tijdens onze ontbijt-bijeenkomst voorlichting gegeven door medewerkers van BUDGET JURISTEN over juridisch advies en hoe dit te verkrijgen.
Budget juristen zet zich in voor goed juridisch advies voor iedereen, ook voor mensen met beperkte financiële middelen.

Budget juristen voorziet van advies bij juridische problemen en verwijst u indien nodig door. De Budget Juristen zijn gespecialiseerd in diverse vakgebieden; bestuursrecht, arbeidsrecht, personen- en familierecht, strafrecht, huurrecht, contractenrecht, vreemdelingenrecht en ondernemingsrecht.

Uitvoerig werden de tafelgenoten meegenomen in de werking van het Nederlands Recht en haar ontstaan. Maar ook werden de wijzen besproken waarop de toegang tot het recht in Nederland is georganiseerd. “Wanneer heb je nu geen advocaat nodig?”

“Ik wil gaan scheiden, maar mijn man wil te veel van de inboedel meenemen, kunt u daar iets aan doen?” “Kunt u voor mij een bezwaarschrift indienen bij Waternet? Want ik heb geen kwijtschelding gekregen dit jaar?” “Mijn kind heeft een beperking en wordt op school niet voldoende professioneel ondersteund. Ik wil dat de school die steun wel met de interne begeleider organiseert, kunt u een juridische brief aan de school schrijven?”

De sprekers kwamen met duidelijke en uitdagende, soms ook grappige casussen voor de dag. De participanten werden getrakteerd op een heerlijk zoetigheid door Assadaaka, waardoor het tafelgesprek in blijde en zeer geïnteresseerde sfeer verliep.

De vakbondsconsulent van de Assadaaka Community wees aanwezigen op de juridische ondersteuning die de discussiant kunnen krijgen als leden van een vakbond. Ook daar wordt juridische ondersteuning en advisering aangeboden, in het bijzonder op het gebied van werk, zorg en inkomen.

Voorzitter Ahmed El Mesri sloot de bijeenkomst enthousiast af met een welgemeend woord van dank aan de Budget Juristen.

Door: Rabbijn Simon Bornstein, geestelijk verzorger

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken