homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Inzameling vlees dit jaar tijdens het Offerfeest door Assadaaka Community was meer dan geslaagd.

zz11Tijdens het Offerfeest verzamelde Assadaaka Community in samenwerking met Slagerij Het Lange Mes in de Javastraat vlees voor arme mensen in Amsterdam Oost. Men kon bij de slagerij vlees afgeven om te doneren, of in Vriendschapshuis op de Polderweg 300, Amsterdam Oost.
‘Vooral in het kader van de huidige economische crisis en de toenemende armoede onder een belangrijk deel van onze stadsbevolking was deze actie bedoeld’.

‘Dat gebeurde met name om hen die in isolement en armoede verkeren een goede maaltijd te bezorgen en ze een hart onder de riem te steken’. Vanuit de moslimtraditie wordt elk jaar niet alleen slachtvee geofferd, maar wordt een deel van het vlees van het dier geofferd aan de armen. Dit benadrukt de verbondenheid met elkaar als gemeenschap en maakt eenieder bewust van de verantwoordelijkheid voor elkaar.

De actie bleek een groot succes. Ook niet-moslims hebben halal-vlees gedoneerd, dat zij eerst kochten bij de islamitische slagerij en daarna naar Vriendschapshuis brachten. ‘Zo’n klein tweehonderd mensen hebben vlees bij ons vandaan meegekregen en in het Vriendschapshuis is meerdere keren samen gekookt en gegeten’. ‘En daarbij waren heel veel blije gezichten. Want onder tweehonderd bezoekers waren meerdere mensen die zelf lange tijd geen vlees hadden kunnen kopen vanwege hun financiële situatie. Met deze actie is maar weer eens bewezen dat solidariteit niet alleen gaat over grote zaken, maar dat ‘t wat ons betreft vooral gaat om dat iedereen erbij hoort in deze samenleving.’

Ook dit jaar was inzamelen van het offervlees een succes .

Meer dan 600 kilo vlees hebben wij moeten weg geven aan de mensen die hard nodig hebben.

Wilt u doneren, neemt u dan contact op voor meer informatie met Ahmed El Mesri: .(JavaScript must be enabled to view this email address) of http://www.assadaaka.nl - 0647440672

Alle donateurs hartelijk dank namens de doelgroep!!


zz112

zz113

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken