homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

INTERNATIONALE DAG TEGEN RACISME: TOEGANKELIJKHEID IS DE NORM!´

rtDe Internationale Dag Tegen Racisme valt op zaterdag 23 maart 2024. Op deze dag staan we bij de Assadaaka Community stil bij het belang van gelijke behandeling van mensen met een beperking in onze samenleving.

Toegankelijkheid is voor hen een belangrijk thema. Voorzitter Ahmed El Mesri en zijn team gingen met u in gesprek over deze thema’s tijdens de ontbijtbijeenkomst op deze dag, centraal stond de vraag: Welke gevolgen heeft (on-) toegankelijkheid voor mensen met een beperking? Welke oplossingen zijn er? Welke wettelijke kaders bieden een basis voor de bestrijding van discriminatie van mensen met een beperking.

Alle KANTOORGEBOUWEN in Nederland moeten TOEGANKELIJK zijn voor personen met een beperking. Dit moet sinds de goedkeuring door de Tweede Kamer van een internationaal verdrag uit 2006.

De VERENIGDE NATIES willen met dit verdrag dat mensen met een beperking volledig maatschappelijk kunnen participeren. In ons land zijn er circa twee miljoen burgers met een beperking.

Om 13:00 uur stonden we met een team van Assadaaka Community op de Dam Amsterdam.  We hebben met de democratie meegelopen.

Het was een geslaagde INTERNATIONALE DAG TEGEN RACISME MET HEEL VEEL MENSEN.

Door: Ahmed El Mesri, voorzitter Assadaaka Community

czq

vrrr

naaa

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken