homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Interessante gespreksronden verzorgd door Kibret Mekonnen bij Assadaaka 31-01-2020

zz1Vrijdagavond (de laatste vrijdag van de maand) was het weer tijd de gespreksrondes in dialoog, waar specifiek individuele burgers persoonlijk mee bezig zijn in Amsterdam Oost. Dit keer werd deze gespreksrinde georganiseerd bij Assadaala, mede omdat Dhr. Ahmed El Mesri onlangs als Amsterdammer van het jaar werd genomineerd. De verkiezing gaat deze week van start. Voor meer informatie en om als Amsterdammer op Ahmed bijvoorbeeld te kunnen stemmen zie: http://amsterdammervanhetjaar.nl/ahmed-el-mesri/ .

Natuurlijk was er allereerst het interview met Ahmed verzorgd door Dhr. Kibret Mekonnen. Ahmed vertelde over de geschiedis van Assadaaka, dat hij de geestelijke vader van het concept is, maar bijvoorbeeld in het begin zelden de voorzitter was en eerder een vliegende was, die over de jaren dan die en dan die taak op zich nam. Assadaaka kent over de afgelopen dertif 30 jaar meerdere gezichten in haar werkzaamheid van ondersteuning van behoeftige mensen, maar met de komst van de WMO wetgeving ontstond er een duidelijke koers in samenwerking met de Gemeente Amsterdam, omdat ook de Gemeente een WMO -zorg-partner werd. Daarnaast vertelde Ahmed over zijn privéleven als vader van nog twee thuiswonende kinderen en over zijn levensmaatje zijn vrouw die ook soortgelijke vrijwilligerstaak elders vervult.

Na het interview met Dhr. Ahmed El Mesri las de dichter Jan Dijk een paar gedichten voor, waarna Dhr. Siegfried van Hoek Atman Alone Abides zong (bewerking gebaseerd op Dust in the Wind van Kansas) zichzelf begeleidend met gitaar, Daarna was het tijd voor een interview met Mw. Corrie van Huisstede. Deze dame heeft een vuilrecycling programma opgezet, waarbij zwerfplastic een nieuw leven krijgt door hergebruikt te worden in diverse ontwerpen van kleden tot sieraden. Mevrouw Corrie van Huisstede wil ook iedere Amsterdammer aanzetten om elke dag een stukje zwerfvuil op te ruimen als je het en passant tegen komt en ziet liggen, de stad wordt dan ongemerkt schoon!
Tot slot kreeg de dichter Jan Dijk de eer om de avond af te ronden met keuzes uit zijn favoriete gedichten. Helemaal aan het einde speelde Dhr. Van Hoek nog een paar stukken om de gasten uitgeleide te doen onder begeleiding van een paar instrumentale stukjes op de gitaar. De avond was gezellig, vrolijk en iedereen heeft vol aandacht geluisterd naar het programma van Kibret!

Voor meer informatie tijdens kantooruren: ASSADAAKA COMMUNITY:
Polderweg 300, 1e etage, 1093 KP Amsterdam | E. .(JavaScript must be enabled to view this email address)  | W. http://www.assadaaka.nl

zz2

zz3

zz6

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken