homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Interessante Basiscursus Vertrouwenspersoon bij Assadaaka Community

bt6Afgelopen dinsdag 4 juni was de laatste lesdag van de Basiscursus Vertrouwenspersoon. De cursisten, mensen van verschillende achtergronden die allemaal verschillend vrijwilligerswerk doen, leerden in deze cursus welke vaardigheden zij nodig hebben om effectief hulp te kunnen bieden.
Na de kennismaking met elkaar en met trainers Souhail en Mohamed tijdens de eerste les-bijeenkomst, gingen we van start.

De onderwerpen waren onder andere: wat doe je als vertrouwenspersoon bij een hulpvraag, de fasen van een hulptraject en hoe goed luisteren werkt en helpend is.
Dag twee ging over gesprekstechnieken, communicatiemodellen en wat te doen als gesprekken niet lopen zoals je verwacht had.

De derde en laatste bijeenkomst gingen we verder in op de vraag hoe je een goed beeld van de hulpvraag kunt krijgen en hoe je mensen een goed hulptraject kunt bieden. Verder was er aandacht voor grenzen stellen, privacyregels, de sociale kaart en nazorg aan het eind van een hulptraject en bij eventuele doorverwijzing naar andere instanties.

De lesstof werd concreet gemaakt met voorbeelden uit de praktijk en de uitwisseling tussen de cursisten van hun eigen ervaringen. Ernst van sommige problemen, maar ook mooie verhalen en grappige anecdotes wisselden elkaar af. De intimiteit van een grote groep van 2 x 10 deelnemers en twee ervaren trainer zorgden al snel voor een veilige en vertrouwelijke omgeving.

Deze cursus heeft iedereen veel informatie en vaardigheden aangereikt. De ontmoeting met alle deelnemers, onze trainers Souhail en Mohamed en al hun verhalen maakten het een waardevolle ervaring. Ik zou het aan iedereen aanbevelen.

Deborah Lauria directeur van Cliƫntenbelang Noord-Holland was op werkbezoek bij Assadaaka Community.

Zij was speciaal naar Amsterdam Oost gekomen om de Certificaten uit te reiken aan stagiairs en vrijwilligers die geslaagde waren voor hun Vertrouwenspersoonscursus.

In de tweede week van oktober is er weer een nieuwe Basiscursus Vertrouwenspersoon bij Assadaaka Community!

Verslag door deelnemer Nora

zoo

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken