homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

In coronacrisis: Gezonde GGZ in Oost, onze zorg!

c44Ernstige of lichte psychiatrische problematiek kan enorme gevolgen hebben, ook voor de naaste omgeving. Dit is een belangrijk thema, waar diverse informele zorg-organisaties laagdrempelig en met veel geduld in Oost ondersteuning bij bieden. Assadaaka Community wil aandacht vragen voor het belang van (formele en informele) ondersteuning bij ernstige GGZ problematiek in de wijk.

In deze lastige coronatijd zien wij een toename van (ernstige) GGZ problematiek. We moeten samen de schouders eronder zetten om deze bewoners de juiste hulp te bieden.

Bewoners met langdurige en complexe zorgvragen, waarbij formele hulp nog nauwelijks in beeld is geweest en met uiteindelijk zeer ingewikkeld gedrag, wat zich soms tegen de vrijwilligers richt. Meerdere informele zorg-organisatie zullen dit herkennen. Informele zorg-organisaties, zoals Assadaaka Community, biedt ondersteuning met hardwerkende en toegewijde vrijwilligers, die samen optrekken met formele zorg en ondersteuning. Het komt regelmatig voor dat er sprake van psychiatrische problematiek, hoewel dit (nog) niet is gediagnosticeerd. Dan is er geen formele ondersteuning waar wij op terug kunnen vallen.

Assadaaka Community wil dit thema op de kaart zetten en een hart onder riem steken voor alle informele organisaties in Amsterdam Oost die hier tegenaan lopen. Laten we samen optrekken,  vanuit een goede samenwerking tussen informele en formele organisaties, om zo bewoners met GGZ problematiek de ondersteuning te kunnen bieden die zij nodig hebben.

Door het coronavirus en alle maatregelen die ermee gepaard gaan is ons werk en dagelijks leven ingrijpend veranderd. Dat geldt ongetwijfeld ook voor u en nog veel meer als uw eigen gezondheid of die van uw naasten is aangetast. Ik wens u veel sterkte toe en hoop dat saamhorigheid en solidariteit u door deze moeilijke tijd helpen.

Namens het team van Assadaaka Community.
Ahmed El Mesri, hoofd-coördinator Assadaaka Community

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken