homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

‘Ik ben blij dat ik vrijwilligerswerk bij Assadaaka doe’

rtFoto: De medewerkers van Assadaaka, v.l.n.r. Aicha Agharrabou, Aicha Ouiza, Ahmed El Mesri en Mohamed El Idrissi

Aicha Ouiza:  ‘Ik ben blij dat ik vrijwilligerswerk bij Assadaaka doe’
Aicha Ouiza (51) is vrijwilliger bij stichting Assadaaka. Daar coördineert zij activiteiten. Maarten Poorter, voorzitter dagelijks bestuur van stadsdeel Oost had haar tijdens het jaarlijkse vrijwilligersfeest verrast met een toespraak en een speldje. Een ereteken, en meer nog een waardering van het stadsdeel. “Ik was echt blij. Ik voelde me gezien.”

Het is vrijdagochtend en de tafel is gedekt voor een verzorgd ontbijt. Het ontbijt is op maandag en vrijdag, voor vrouwen én mannen. Iedereen is welkom bij alle activiteiten van Assadaaka. Assadaaka betekent vriendschap in het Arabisch. Aicha Ouiza vertelt over haar buurt, en het werk dat zij voor en met buurtbewoners doet.

Energie
“Ik woon in de Transvaalbuurt. Daar ken ik veel mensen en ik ken mijn buren. Mijn dochters zijn al groot en ik heb 4 kleinkinderen. Vrijwilligerswerk is heel belangrijk voor mij. Ik wil altijd bezig zijn. En activiteiten organiseren past heel goed bij mij. Daar krijg ik energie van.

Coördineren en regelen
Ik begon met vrijwilligerswerk bij De Bloem. Sinds 3 jaar coördineer ik activiteiten zoals taallessen door vrijwilligers, naailessen voor vrouwen en muzieklessen met Arabische instrumenten. Daarnaast regel ik de avondmaaltijden. Op woensdagochtend geef ik in het Tugelahuis kookles aan moeders uit de buurt. Dat doe ik 5 jaar. Samen praten en samen eten maken. Dat vind ik leuk.

Bijeenkomsten
Naast de maaltijden organiseren we ook bijeenkomsten met voorlichting over veiligheid, gezondheid of bijvoorbeeld geld en schulden. Mensen krijgen ook hulp bij formulieren invullen en brieven lezen. Soms komt een wijkagent of een advocaat met de mensen praten en kunnen zij vragen stellen.

Vrijwilligers
Oprichter van Assadaaka is Ahmed el Mesri. Hij luistert altijd naar de zorgen van bezoekers, over problemen thuis. Bij Assadaaka werken meer dan 30 vrijwilligers.
Buurtbewoner Mohamed Idrissi helpt met alles zoals boodschappen halen voor de maaltijden. Aicha Agherrabou (bekend van ‘Groeten uit Holland’ van BNNVARA, red.) schenkt tijdens het ontbijt op maandag en vrijdag zelfgemaakte muntthee voor de bezoekers. Iedereen doet iets voor Assadaaka. Niemand is de baas.

Ereteken
Achmed el Mesri had mij voorgedragen voor het eretekenen op de vrijwilligersdag. Ik was heel erg blij toen mijn naam er werd genoemd. Ik ben blij met het speldje. Ik ben echt trots op mezelf. Ik ben blij dat ik vrijwilligerswerk bij Assadaaka doe. De stichting is echt een groot succes. Dat vind ik prachtig.

[kader]
Wilt u ook een vrijwilliger die zich inzet voor stadsdeel Oost voordragen voor het ereteken voor de vrijwilligersdag in 2019 [Rudie van Eijk vragen voor website ]
Assadaaka, Polderweg 300 (Wethouder Verweijhal, eerste verdieping, http://assadaaka.nl/

xxz

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken