homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

#IFTAR EN #MIEMOENA #viering

m11Assadaaka Community vierde Joods-Islamitische vriendschap tijdens een een geslaagde Buurt Iftar. Gedurende de 8 dagen Pesach eten Joden geen producten met gist. Na afloop van Pesach brengen Moslims hun Joodse buren in Noord-Afrikaanse landen als #Marokko, #Tunesië, #Lybië, #Israël en #Egypte traditioneel de eerste broden en koekjes met #gist gebakken
Hieronder kun je verder de toespraak van Ahmed El Mesri, voorzitter tijdens de Buurt Iftar 2023 en Mimouna Viering op 15 april 2023.

Lieve aanwezigen,

Hartelijk dank voor iedereen die aanwezig is op deze hele bijzondere Iftar, waarbij we niet alleen samen het islamitische vasten verbreken, maar ook samen het Joodse Pesach feest Mimouna vieren. Het is een bijzonder jaar waarin de ramadan en het Joodse Pesach samenvallen. Bij Assadaaka Community staat Verbinding met elkaar altijd voorop.

Vele verschillende volken en religies wonen zowel in Marokko, als ook in dit kleine Nederland samen. Nederland kent meer dan 200 nationaliteiten onder 17 miljoen inwoners. Alleen in Amsterdam wonen al zo’n 180 verschillende nationaliteiten. Wie daar de rijkdom niet van ziet, is blind voor de pracht van de kleuren van een veelkleurig boeket.

Zowel de ramadan als Mimouna staan in het teken van verbinding met elkaar, van naastenliefde. Assadaaka Community legt de verbinding tussen de verschillende religies, tussen alle mensen. Het maakt niet uit tot welke religie je behoort, of tot welke groep, welke politieke voorkeur, welke afkomst je hebt, welke geaardheid, wat je hebt meegemaakt. Het enige wat telt is waar we nu staan. Wat telt is dat wij allen broeders en zusters zijn, we zijn allemaal mensen. We zijn allemaal mensen met een eigen identiteit. En iedere identiteit mag er zijn, de één naast de ander.

Als wij onszelf én elkaar kunnen zien in dat grotere geheel, dan zorgen we voor elkaar, in alle aspecten van het leven. En als we goed voor elkaar zorgen, dan staan we samen ook veel sterker. Dat is waar de ramadan en Mimouna over gaan en waarom we dit graag in gezamenlijkheid vieren, het doorbreken van het vasten en het Joodse feest Mimouna. En vanuit deze gedachte voelen wij ons dicht bij onze medemensen in de Oekraïne, onze broeders en zusters daar, evenals in Syrië, Myanmar en andere landen die lijden onder oorlog.

Iedereen heeft het recht om vrede te leven, in vrede op te groeien, in vrede en veiligheid te zijn. Vrede begint hier, bij ons, door elkaar die vrede, acceptatie en veiligheid te gunnen, te wensen, iedereen, met zijn eigen identiteit. En vanuit die vredeswens, wens ik u allen een hele bijzondere en liefdevolle avond!

Dank u wel.

Voor meer informatie en advies: http://www.assadaaka.nl of .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken