homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Huurhuis vinden wordt lastiger voor lagere inkomens

Voor mensen met een lager inkomen wordt het de komende jaren moeilijker een betaalbaar huurhuis te vinden. Omdat wooncorporaties de komende jaren minder te besteden hebben, bouwen ze waarschijnlijk minder huizen. Daardoor stijgt de huurprijs, zo concludeert het Centraal Fonds Volkshuisvesting (CFV) maandag in een rapport.

Doordat de kosten voor beheer, bouw en onderhoud sterker stijgen dan de huurinkomsten daalt het eigen vermogen van de corporaties tot 2017 met ongeveer vijf procent.

Sloop
Om de daling zo klein mogelijk te houden, bezuinigen corporaties op de bouw van huurwoningen. Ook kopen ze minder woningen. Ondertussen gaat de sloop van oude huurwoningen gewoon door, waardoor de gemiddelde huurprijs de komende jaren omhoog gaat, stelt het CFV.

Door de gedaalde interesse in koopwoningen stijgt de interesse voor huurwoningen, wat de prijs nog verder opdrijft. Overigens kan de stijging meevallen. Het aantal mensen met een laag inkomen is de laatste decennia gedaald. Hierdoor daalt ook de interesse in woningen met een lage huurprijs, waardoor de huurprijs van deze woningen nog lager wordt.
bron: nu.nlNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken