homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Huiselijk geweld, praat erover

gfZondag 23 april hield Assadaaka Community, i.s.m. Werkplaats Community Theatre Amsterdam (wTCA), een bijeenkomst over huiselijk geweld en kinder-mishandeling. Met 20 deelnemers, waarvan de meerderheid mannen, werden er gedachten en ideeën uitgewisseld om het taboe op huiselijk geweld te doorbreken.

Eigen ervaringen
De bijeenkomst ging van start met twee theater miniaturen, door ervaringsdeskundigen. Geen toneelspeelsters, maar twee vrouwen die hun eigen verhaal vertelden. Het waren indringende verhalen, door vrouwen die de moed hebben om hun ervaringen te delen om op deze manier het taboe op huiselijk geweld te doorbreken.

In gesprek
Na de theater miniaturen was er ruimte voor dialoog, met alle deelnemers. Er ontstond een gesprek over huiselijk geweld en kindermishandeling, en wat de gevolgen hiervan zijn.  Niet alleen fysiek en seksueel geweld, maar ook verbaal en psychisch geweld hebben een enorme impact, zowel op kinderen als volwassenen. Angsten, weinig zelfvertrouwen, jezelf niet meer durven zijn, niemand mee naar huis willen nemen en er niet over durven praten. Iemand die te maken heeft met huiselijk geweld voelt zich vaak alleen. Hoe kan je iemand helpen, waarvan je vermoed dat hij/zij in zo’n situatie zit? In ieder geval door niet je ogen te sluiten, maar door in gesprek te gaan.

Slachtoffers
Tijdens de bijeenkomst kwam duidelijk naar voren naar dat het gebruik van geweld, fysiek of verbaal, niet zomaar ontstaat. Het komt door problemen die je niet meer de baas kan, zoals machteloosheid, slechte jeugdervaringen, weinig zelfvertrouwen, in combinatie met stress, zoals financiële of gezondheidsproblemen, werkloosheid of andere moeilijke situaties. Problemen stapelen zich op, met geweld tot gevolg. Daarom is het zo belangrijk dat alle betrokkenen hulp krijgen, want in een situatie met huiselijk geweld is eigenlijk iedereen slachtoffer. En daar kan iedereen bij helpen, door zonder oordelen in gesprek te gaan. Maar natuurlijk staat veiligheid wel altijd voorop, zeker wanneer er kinderen bij betrokken zijn. Als de veiligheid van kinderen in gevaar is, zijn we verplicht om een melding te doen, bijvoorbeeld bij Veilig Thuis.

Meer weten?
Wil je meer weten, kom dan gerust langs bij het gratis inloopspreekuur van Assadaaka Community in de Meevaart, Balistraat 48A in Amsterdam. Je bent van harte welkom.
Maandag van 12.30 tot 16.30 (Flexruimte 2, 2e etage)
Woensdag 10 u – 14u (Inloopspreekkamer 2, 2e etage)
Donderdag van 10u – 14u (Atelier 3, 1e etage)
Vrijdag 10u – 14u (Flexruimte 2, 2e etage)
Of neem contact op met dhr. Ahmed El Mesri: 06-47440672

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken

Recent Commentaar

Van ZaZkia 'Flevoparkbad geannexeerd door camping Zeeburg'.
Van ijstaartindeoven 'Elatik op het matje vanwege tekorten'.
Van ijstaartindeoven 'R.S.O.C. winnaar Open podium East Site'.
Van ZaZkia 'Middeneiland in IJburg 2 geschrapt'.
Van ijstaartindeoven '2 juni: Fietswrakken Inzameldag'.
Van ijstaartindeoven 'Harde piep houdt Watergraafsmeer wakker'.
Van Robert van den Heuvel 'Harde piep houdt Watergraafsmeer wakker'.
Van ijstaartindeoven 'Harde piep houdt Watergraafsmeer wakker'.
Van Robert van den Heuvel 'Harde piep houdt Watergraafsmeer wakker'.
Van leona 'Nieuw ontwerp voor Makassarplein'.