homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Het is groen en het is ...

Klik eerst op foto voor verdere informatie.

Foto Tess

Gepost door Tess Jungblut
Cafe • (16) CommentaarPermalinkEn Fortis maar kelderen. Ja, vind je het gek? Ik niet ... met een Lippens aan de top. Die man schijnt echt een notoire waarheidsverdraaier te zijn.

Posted by Tess  on  09/26  at  08:19 PM


Oh ik weet niet wie er hier een abn amro rekening heeft, maar Bos heeft al aangekondigd indien dat nodig is voor Fortis, de overname alsnog tegen te houden, dat betekent in mijn ogen dat Bos fortis liever heeft dan abn amro en dat ik maar blij ben daar geen rekening te hebben met grote sommen spaargeld. Er wordt al over failliet gesproken.

——————————————————————————————
I wasted time and now doth time waste me.
——————————————————————————————

Posted by ZaZkia  on  09/26  at  09:07 PM


De Nederlandsche Bank zou de Rabobank verzocht hebben Fortis geld te lenen. Hoewel Fortis de berichten ontkende, verkochten beleggers massaal hun aandelen waardoor de koers inzakte.

Burenhulp?

 

Op de vraag of een splitsing tussen het Nederlandse en het Belgische gedeelte van Fortis mogelijk is, antwoordde Bos: “Alles is mogelijk, daar zijn de banken voor verantwoordelijk. Wij hebben een verantwoordelijkheid voor de stabiliteit van het hele financiële systeem.”

Bron: http://www.nieuws.nl/528496

Ik denk dat Bos Fortis laat vallen ... immers daar is geen redden meer aan ... daarbij komt dat Nederland fors moet investeren in de sanering van het Amerikaanse financiële stelsel.

 

Veel geruchten over Fortis

In het schrijven stelt De Unie dat er veel geruchten gaan over Fortis. Door de sterk gedaalde aandelenkoers zou het bedrijf een overnameprooi zijn. De vakbond vreest dat de positie van Nederland als financieel centrum er niet beter op wordt als Fortis wordt overgenomen.

Bron: http://www.fd.nl/artikel/9542187/vakbond-unie-wil-actie-bos-rond-fortis


Geruchten? zoals in http://www.leugens.nl/2008/08/22/neelie-kroes-maurice-lippens-liegt/

Posted by Tess  on  09/26  at  10:57 PM


Ik las overgens ergens in het Financieel Dagblad dat banken en een duurzame samenleving niet samengaan. Dit komt omdat met het huidige bankensysteem energie besparen onmogelijk is.

Het wordt steeds penibeler voor medewerkes van banken, om nog als eerzame burgers door het leven te wandelen wink

Posted by Tess  on  09/26  at  11:28 PM


Wat een dilemma dit voor Bos: of een ‘grootkapitaal’ institutie laten crashen, of de werkgelegenheid van deze slachtoffers redden ...

Posted by Jan Hollander  on  09/27  at  07:55 AM


Deels Eens met Jan, er werken een hoop mensen bij fortis, bovendien is er een soort van economische spin off van koffieleveraciers, ictbedrijfjes en printpapierbedrijven die fortis als grote klant hebben. Een rader eruit halen leidt tot een multiplier-effect maar dan neerwaarts. Dat alleen al is meer waard dan het alternatief, een acute rem op de consumptieve bestedingen omdat er geen geld meer beschikbaar is.
Deel waarmee ik het niet eens ben: banken moeten worden bestraft voor wanbestuur, omdat dat nu juist de reden is waarom   banken elkaar niet meer vertrouwen en elkaar geen geld uitlenen wat de oorzaak is van deze crisis. Andre kant is dan weer dat Fortis niet zozeer dat vertrouwen heeft misbruikt alswel Rijkman Groenink en het wanbestuur bij Abn Amro.
Daar moet een goed lopend bedrijf als fortis niet voor gestraft worden. Maar wel de hoge heren in maatpakjes die dit probleem hebben veroorzaakt. Maar die zijn juist met een gouden handdruk weggekomen.
Wie heeft gisteren die wethouder gezien bij Pauw en Witteman? Die had t goed door allemaal.

——————————————————————————————
I wasted time and now doth time waste me.
——————————————————————————————

Posted by ZaZkia  on  09/27  at  11:13 AM


Ja, ik ben het ook eens met Jan, want wie is er nu voor massa gedwongen ontslag, wegens een leeggegraaide bank door het witte boorden establishment.

En dan wil ik afsluiten met een citaat van Robert bij de gevangenneming van autokrakers op IJburg. Ik vond het wel passen hier, weliswaar uit de context en ook weer geheel niet:

Wat mooi. De brutaliteit hiervan was stuitend. Gelukkig dat de daders bestraft worden.

 

Posted by Tess  on  09/27  at  01:11 PM


Het is simpel en complex tegelijkertijd Laudabor. Simpel voor die mensen die gewoon weten dat als ze iets kopen wat ze eigenlijk niet kunnen betalen, dus gewoonweg niet gaan kopen en complex voor dat deel van de bevolking dat op krediet koopt.

En dan komt er opeens! nu ja niet opeens, het zat er wel dik in, een kredietcrisis. Nu ja, iedereen die veel op krediet heeft gekocht, die zal het ongetwijfeld gaan merken. Want er is helemaal geen dekking meer voor dat krediet.

Posted by Tess  on  09/27  at  06:41 PM


Ik verslikte me bijna in m’n glas water toen ik het volgende las:

http://www.elsevier.nl/web/10198211/Nieuws/Economie/Vertrekpremie-Fortis-baas-loopt-op-tot-5-miljoen.htm

het is weliswaar geen hot news, maar toch nog recent genoeg om er even bij stil te staan

Posted by Tess  on  09/27  at  11:11 PM


Nou lau, dat weet je toch wel, of je betaalt of niet?

Posted by Tess  on  09/27  at  11:13 PM


Het ziet er trouwens naar uit dat het doek kan gaan vallen voor Fortis:

http://www.fd.nl/artikel/10175971/rampscenario-s-fortis-liggen-tafel

als je het FD mag geloven.

Dat is dan de tweede Belgische bank die in Nederland geen voet aan de grond krijgt.

Posted by Tess  on  09/27  at  11:21 PM


Hm. Ik zit bij de ABN Amro.

Posted by Jan Hollander  on  09/28  at  08:27 AM


Ik ook, maar gelukkig heb ik geen spaargeld meer wink

Posted by Tess  on  09/28  at  09:29 AM


Nou ja gelukkig ... ik heb met de komst van de euro heel veel gespaard geld verloren. Alles eigenlijk wat ik gespaard had.

Vraag me niet hoe dat kan, het kon blijkbaar!

Tel daar bij op dat alles 2x en soms wel 3 x verhoogd is in prijs, mijn salaris niet en voilá ... ik leef niet in arremoede, maar ook niet in weelde, terwijl ik ten tijde van de gulden zeer welgesteld was!

Het is een goede les geweest, mijn kennis van mensen is enorm toegenomen en ik heb bovendien leren houden van mijzelf in plaats van de dingen die voor het oprapen liggen ... als je maar genoeg geld hebt. Aan mijn ‘beurs’ een polonaise meer. Dat is ook wat waard!

Tja ... het is maar goed, dat geld niet gelukkig maakt ... hooguit verslaafd en wie zit daar nu op te wachten? wink

Posted by Tess  on  09/28  at  09:44 AM


Je kunt teruggaan naar het restaurant om alsnog te achterhalen of je nu wel of niet betaald hebt. Dan kan je gelijk het linnen servet retourneren.

Posted by Tess  on  09/28  at  10:42 AM


Ik las dat Lippens ook heel wat investeert in z’n eigen

http://www.nrc.nl/economie/fortis/article1966828.ece/Topman_Lippens_koopt_aandelen_Fortis_bij

Posted by Tess  on  09/29  at  04:02 PM


Naam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken