homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Het einde van het Taalwinkel seizoen Assadaaka 2016 – 2017!

toesAssadaaka Community sloot gister dit traditiegetrouw feestelijk af! Deze leuke afsluiting feest is gehouden op de Palembangstraat 52, 1094 TK in Amsterdam-oost. Wij hebben iedereen uitgenodigd om deel te nemen op donderdag 20 juli, voor de uitreiking van certificaten aan onze taal studenten. We hebben met ze alle genoten van deze geweldige avond.

Lieve vrienden, beste lezers,

Dank jullie allemaal voor jullie komst. Wat ben ik blij en dankbaar dat wij deze avond hier samen gekomen zijn. Petje af voor alle deelnemers van het taalcursus jaar 2016 - 2017.
Jullie hebben hard gewerkt en zijn een voorbeeld voor anderen. Ik hoop dat jullie veel geleerd hebben en nieuwe mensen hebben leren kennen.
Ook petje af voor de vele vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt. Zonder jullie inzet, tijd en toewijding zijn de taallessen niet mogelijk. Een bijzonder woord van dank wil ik uitspreken aan Henk Linde, voor zijn harde werk en inzet aan de coördinatie van dit project. In al zijn bescheidenheid zorgt hij er onopgemerkt voor dat alles altijd op rolletjes loopt. Daar zijn wij je zeer dankbaar voor! Ook wil ik een speciaal dankwoord uitspreken aan Casper, de taaldocent die ons project gaat verlaten.

We zijn ontzettend blij met wat je voor ons en de deelnemers hebt betekent. We gaan jouw positieve manier van lesgeven missen in de Taalwinkel. Dank je wel! We gaan je missen!

Naast ons vaste team taaldocenten mochten wij ook dit jaar weer veel vrijwillige docenten verwelkomen dankzij de samenwerking met Amsterdam Cares en de Vrijwilligers Centrale Amsterdam. Op deze manier kunnen wij nog meer mensen helpen om de Nederlandse taal machtig te worden. Zonder plek geen activiteiten, en daarom wil ik heel graag het Stadsdeel bedanken voor de ondersteuning in de vorm van deze prachtige locatie. Het is ontzettend fijn dat wij van dit Vriendschapshuis gebruik mogen maken in de avonduren, zodat wij hier 4x per week taalles kunnen bieden en ook andere activiteiten, zoals Steun voor Elkaar.

Iedere avond kunnen wij donaties uitdelen aan diegene die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Het Stadsdeel maakt het ons mogelijk om al deze mensen in de avonduren te kunnen helpen. Daar zijn wij dankbaar voor. Ook wil ik een dankwoord richten aan alle organisaties, zoals Samen Wonen Samen Leven, maar ook vele andere, waar wij mee samenwerken. Want samen staan we sterker en kunnen we meer mensen helpen die onze hulp hard nodig hebben.

Graag bedank ik bij deze dan ook alle andere vrijwilligers van Assadaaka. En dat zijn er vélen. Met zoveel handen kunnen we zoveel mensen helpen. Jullie zijn allemaal goud waard. Terwijl de samenleving om ons heen verandert, maken jullie de wereld een beetje mooier. Want samen zijn wij een betere samenleving, waarin we voor elkaar zorgen, waarin we om elkaar geven. Ik ben ontzettend trots op iedereen en ben jullie dankbaar voor jullie tomeloze inzet! Petje af.

Assadaaka betekent vriendschap. De activiteiten van Assadaaka hebben allemaal vriendschap, betrokkenheid en solidariteit als basis. Door samen activiteiten te organiseren, bij te wonen en zich voor elkaar in te zetten, helpen we elkaar verder.

Maar we helpen ook onszelf verder. Want door elkaar te helpen, voelen wij ons rijker. We maken ons nuttig en krijgen dankbaarheid, waardering en nieuwe contacten daarvoor terug. Ook ontwikkelen wij onszelf in de tussentijd verder, door nieuwe vaardigheden te leren zoals organiseren, lesgeven, het werken als vertrouwenspersoon, adviseren en samenwerken.

Maar ook meer praktische vaardigheden zoals koken, activiteiten organiseren, flyers maken. Op die manier kunnen we ontdekken waar we goed in zijn en wat we leuk vinden. We stimuleren elkaar tot het opdoen van nieuwe ervaringen en versterken elkaar in onze kracht. Iedereen is van harte welkom om zich bij ons aan te sluiten en voor een korte of langere tijd in te zetten als vrijwilliger. Na de zomervakantie gaan wij weer volop aan de slag met deze activiteiten, zoals de taallessen, het gratis sociaal inloopspreekuur, mantelzorgondersteuning en respijtzorg, onze gezellige én informatieve voorlichtingsbijeenkomsten, taaloefen- en participatie werkplekken, de gezellige Samen Sterk vrouwen groep en diverse cursussen.

Heb je zin om in het nieuwe seizoen mee te doen met één van de activiteiten, als deelnemer of vrijwilliger? Of heb je zelf een idee voor een leuke activiteit? Je bent van harte welkom!

Ahmed El Mesri, voorzitter

Voor meer informatie tijdens kantooruren:
ASSADAAKA: Palembangstraat 52, 1094 TK Amsterdam | Tel:  0647440672 | IBAN: NL22 ABNA 0489 3349 97 | K.v.K. 40.53.87.25 | E. info@assadaaka.nl  | W. www.assadaaka.nl
toesp

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken