homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

HERDENKINGSMAALTIJD 04 MEI 2022, VOLLE BAK!

z0Op 04 mei 2022 organiseerde de Assadaaka Community een #HERDENKINGSMAALTIJD in het kader van de jaarlijkse #NATIONALE #HERDENKING DER #GEVALLENEN. Welke jaarlijks plaats heeft om de slachtoffers en gesneuvelden te herdenkingen die tijdens de #Tweede #Wereldoorlog het hoogste offer brachten voor onze #vrijheid. Onze vrijheid van tegenwoordig werd circa tachtig jaar geleden betaald met bloed.

De maaltijd trok tientallen deelnemers en deelneemsters. Dichteres Souad Souidi had voor de gelegenheid een gelegenheidsgedicht gecomponeerd, welke zij gepassioneerd voordroeg. Voorzitter Ahmed el Mesri ging in een toespraak uitgebreid in op het begrip vrijheid, de betekenis daarvan voor de burgers van vandaag.

Rabbijn Simon Bornstein had in zijn rol van geestelijk verzorger een reeks persoonlijke gesprekken met bezoekers van de Assadaaka Community over hun persoonlijke ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hoog bejaarde leden van de eerste generatie deden bij hem hun verhaal en ook getraumatiseerde mensen van de tweede oorlogsgeneratie vonden een luisterend oor.

De constante boodschap van de mensenliefde werd bij de maaltijd benadrukt door de sprekers, de vrijwilligers hadden ok hier weer hun uiterste best gedaan om de tafels fraai te dekken, de zaal aan te kleden en om de heerlijkste hapjes te bereiden. Assadaaka trok wederom alles uit de kast om de bewoners van Amsterdam-Oost met elkaar te verbinden, steun te bieden op een voor velen emotioneel zware herdenkingsdag.

Wij zien terug op een zeer geslaagde activiteit en danken onze bezoekers, deelnemers en vrijwilligers van ganser harte!

Door: Ahmed el Mesri, voorzitter en Rabbijn Simon Bornstein, geestelijk verzorger

z2

mm1

b5

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken